top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Mistletoe boven Moonstone lake – Holly Martin

Het laatste deel van de zussen van Jewel Island serie. Ditmaal het verhaal van Lyra en Nix.

Nederlands | Paperback | 9789020547610 | 30 november 2022 | 352 paginas | Uitgeverij Zomer & Keuning | Prijs €15,-


Voor het lezen:

Na het beluisteren van de 4 vorige delen van de serie van Jewel Island, vond ik het wel toepasselijk om in deze tijd van het jaar me te wagen aan het 5e deel dat helemaal in kerstsfeer is. De vorige covers van de serie waren allemaal erg zomers, maar in dezelfde illustratieve stijl is er nu op de cover een winters Jewel Island te zien. Ook de kerstdecoratie aan de bovenzijde maken het kerstgevoel helemaal compleet. Wel is dezelfde typografie voor de titel als de voorgaande delen aangehouden, waardoor dat je duidelijk kan zien dat ook dit deel bij de serie behoort. Ik hoop weer net zo'n heerlijk feelgood verhaal te gaan lezen als de voorgaande delen.

 

Het verhaal:

Zoey besluit naar Jewel Island te vertrekken en daar kerst te gaan vieren, wanneer haar verloving verbroken wordt. Ze is gelukkig snel over het verdriet heen, want haar ex is er met zijn assistent vandoor gegaan. Kit heeft meer moeite met zijn mislukte huwelijk. Zijn ex blijkt hun hele huwelijk te zijn vreemd gegaan en ziet dit als een persoonlijk falen. Hierdoor is hij erg onzeker en terughoudend geworden. Wanneer ze elkaar ontmoeten lijkt de vonk gelijk over te slaan, toch blijkt een geheim van Zoey hun toekomst in de weg te staan.

 

Mijn ervaring:

Dit vijfde deel is geschreven vanuit twee hoofdpersonages die nog niet eerder aan de serie deelnamen. Hierdoor kan je het boek ook prima als stand alone lezen. Wel komen de personages uit de voorgaande delen terug in het verhaal, maar er is niets wat je aan kennis nodig hebt om dit verhaal goed te kunnen volgen. Aan de ene kant vind ik dit wel jammer, want hierdoor mis ik wel een beetje het "serie" gevoel. De personages Zoey en Kit zijn enorm goed en leuk neergezet. Holly Martin heeft ze beide goed uitgediept waardoor je als lezer met beide personages goed mee kan leven.


Holly Martin heeft een heerlijke vlotte en krachtige schrijfstijl vol emotie, wat een feelgood absoluut moet hebben. De verhaallijn is weer origineel en anders dan voorgaande delen, waardoor ook dit verhaal echt weer een feest is om te lezen. Het verhaal kent heerlijke wendingen waardoor het geen moment verveelt en ook zit er de nodige humor in het verhaal wat het heerlijk luchtig maakt. Het plot was misschien wel enigszins te verwachten, maar dat zal de pret van dit heerlijke feelgood-verhaal in kerstsfeer niet drukken.


Dit vijfde deel van De zussen van Jewel Island is prima als stand alone te lezen. Deze heerlijke feelgood met een flinke dosis kerst-vibes is in deze tijd van het jaar een heerlijke aanrader om te lezen. Ook al is het plot wat te verwachten, ik weet zeker dat je van dit boek gaat genieten en helemaal in de kerststemming komt!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page