top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Mocktails en magnolia's – Gaby Rasters

Na het luisteren van Julia en Julia van Gaby, wilde ik meer ontdekken van Gaby. Daarom mijn keuze voor de Bloemenstal-serie.

Nederlands | Luisterboek | 9789020542721 | mei 2022 | Verteller: Willemijn de Vries | Uitgever: Zomer&Keuning | Prijs €9,99


Voor het lezen:

Na het beluisteren van het boek Julia & Julia, wilde ik graag meer ontdekken van Gaby Rasters. De bloemstalserie leek me een leuk vervolg om me aan te wagen. De covers van de e-boeken/luisterboeken zijn vrolijk en uitnodigend waardoor ik een heerlijke kleurrijke feelgood verwacht. De titels van deze serie vind ik ook erg uitnodigend, waardoor ik hoge verwachtingen heb van deze serie.

 

Het verhaal:

Carmen raakt op één dag haar drukke baan én haar relatie kwijt. Ze loopt binnen in een bloemenzaakje aan het Vondelpark, waar de verkoper haar betoverd. Maar dan laat hij plots de zaak aan haar over! Ze roept de hulp in van haar twee beste vriendinnen die op eigenwijze meehelpen om van de zaak een succes te maken. Hoe krijgt ze haar leven én de zaak weer op de rit? ‘Mocktails en magnolia’s’ is het eerste deel van de heerlijke feelgoodserie De bloemenstal van Gaby Rasters. Lees ook ‘Tequila en tulpen’ en ‘Likeur en lelies’.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met de dramatische situatie waarin Carmen zich bevindt en voor haar gevoel haar complete leven instort. Hierdoor wordt je als luisteraar gemakkelijk mee het verhaal in getrokken.

Gaby Rasters schrijft beduidend op andere wijze dit verhaal als dat ze bij Julia & Julia deed. Die roman was soms zwaar en had veel diepgang. Terwijl ze juist dit verhaal heerlijk vlot en luchtig laat zijn met een flinke dosis humor. Hiermee weet ze me positief te verrassen en bij dit verhaal past deze schrijfstijl enorm goed.


Het karakter Carmen heeft ze ver genoeg uit weten te diepen, waardoor je als luisteraar goed met Carmen mee kan leven en voelen. Ook de andere karakters in het verhaal heeft ze onderscheidend en goed neergezet. De verhaallijn is erg leuk en door de verschillende wendingen wil je gewoon weten hoe dat het verhaal van Carmen gaat eindigen.


Ik heb van het begin tot het einde genoten van het eerste deel van de Bloemenstal. Het is een op en top feelgood, met heerlijke ups en downs en veel humor. Ik kijk dan ook echt uit naar deel 2.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page