top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Moeders en dochters – Erica James

Ik kreeg van Uitgeverij de Fontein de kans deze veelbelovende roman te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789026164552 | 12 april 2023 | 346 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij de Fontein | Prijs €9,99


Voor het lezen:

Het was vooral de beschrijvende tekst die me overtuigde en enorm nieuwsgierig maakte naar het verhaal. Ik heb nog niet eerder een verhaal gelezen van Erica James, dus ik heb geen idee wat ik precies kan en moet verwachten. De stralende en rustgevende cover van een landschap van gras en een pad en op de achtergrond de zee die wordt afgescheiden door een muur en hek, is wel passend bij de beschrijvende tekst.

 

Het verhaal:

Moeder Naomi en haar dochters Martha en Willow hebben een goede band. Toch zijn er dingen tussen hen die altijd onuitgesproken zijn. De twee zussen verschillen van elkaar als dag en nacht. Martha is vastberaden en gedreven zoals haar vader. Willow is een vrije geest, die het leven op haar af laat komen. Naomi heeft heel wat dingen voor haar meisjes achtergehouden. Ze leek een gelukkig en goed huwelijk te hebben, helaas was daar niets van waar. Nu ze weduwe is en Noami een nieuwe liefde tegen het lijf loopt, lijkt het tijd om open kaart te spelen. Kunnen ze elkaar weer vinden in hun zoektocht naar geluk?

 

Mijn ervaring: Het verhaal is geschreven vanuit de drie hoofdpersonages die per hoofdstuk elkaar afwisselen. Hierdoor krijg je in alle drie de vrouwen een enorm goede diepgang en kan je echt in alle drie de vrouwen helemaal op gaan. Dit heeft Erica James enorm goed weten te doen. De drie vrouwen schelen enorm van elkaar, en toch kan je als lezer de beslissingen en beweegredenen van alle drie de personages goed volgen en begrijpen. Wel zorgde deze wisseling ervoor dat het wat langer duurde voordat ik echt goed in het verhaal zat.


De verhaallijn is origineel, sterk en zit enorm goed in elkaar. Het is wel een verhaallijn waar je goed je hoofd bij moet houden. Vooral omdat het vooral het spanningsveld en de interactie tussen de verschillende personages enorm bepalend en veelzeggend zijn voor het verhaal. Het is enorm sterk hoe Erica James de psychologie en sfeer tussen de verschillende personages weet te creëren en je ook als lezer laat voelen en ervaren. Ook vind ik het enorm sterk dat ze taboe onderwerpen zoals moeite met zwanger raken, ongepland zwanger raken, vreemdgaan en huiselijk geweld allemaal op bijzonder goede wijze in het verhaal heeft weten te integreren waarbij het ook nog heel natuurlijk en passend voelde. Het plot was echt enorm sterk en zorgde echt voor de kers op de taart van het verhaal. Het is een intense, mooie en heftige roman die je weet te raken.

Moeders en dochters is een ontzettend origineel, sterk en intens familieverhaal waarin ook veel taboe-onderwerpen passend in de realistische verhaallijn zijn verweven. Hierdoor weet het verhaal je echt te raken. Het verhaal is vanuit drie verschillende personages geschreven, wat de verhaallijn nog intenser en dynamischer maakt. Een verrassende, maar enorm dikke aanrader.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

16 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page