top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Monsters en mislukte superhelden – Bart de Wolf

Een boek met zo'n spetterende en uitnodigende cover, dient gewoon gelezen te worden.

Nederlands | Hardcover | 9789464510461 | 01 oktober 2022 | 198 pagina's | Uitgeverij Hamley Books | Prijs €17,99


Voor het lezen: De cover van dit boek weet zo mijn aandacht en interesse te wekken dat ik dit boek gewoon MOET lezen. De paars/blauwe spookachtige covers met enge wezens vraagt er toch om om gelezen te worden? Ik heb nog niet eerder een boek van Bart de Wolf gelezen, maar ik heb door de cover en de lovende recensies die ik op social al gelezen heb hoge verwachtingen voor het boek.

 

Beschrijving:

Verhalen doen de ronde, Brimskölle, een mythisch zeemonster heeft voor slachtoffers gezorgd, want op het strand van Westerkerke spoelen lichamen aan. Is er echt sprake van een zeemonster of is er wat anders aan de hand? Floris is ervan overtuigd dat hij anders is en op het punt staat een superheld te worden. Hij is inmiddels al dertien en wordt steeds ongeduldiger. Zijn vriend Haroen weet niet zo goed wat hij met de verhalen van Floris aan moet. Wanneer Floris en Haroen voor de zoveelste keer slachtoffer worden door pestkoppen, besluit Floris dat dit zijn kans is zich te bewijzen. Alleen verloopt zijn plan niet zoals hij in gedachte had.

 

Conclusie:

Ben je op zoek naar een origineel en enorm griezelig jeugdboek, dan moet je absoluut dit boek gaan lezen. Het verhaal wisselt zich af tussen krantenberichten en het verhaal van Floris. Hierdoor krijg je als lezer constant puzzelstukjes, die het verhaal enorm spannend en ook griezelig maken. Want er gebeuren hele vreemde dingen in het verhaal.


De verhaallijn is echt super origineel en ik heb het boek echt in 1 dag uitgelezen, want geloof me het boek is van het begin tot het einde enorm spannend. In de opbouw naar het plot wordt het verhaal alsmaar mysterieuzer en spannender. Maar ik heb geen moment getwijfeld aan het verhaal, het paste gewoon allemaal super goed in elkaar, want niets is wat het leek. Wel moet ik zeggen dat het boek enigszins een open einde heeft, dus ik verwacht en hoop op een tweede deel.


Dit jeugdboek is absoluut een must-read voor iedereen die op zoek is naar een origineel, spannend en griezelig boek. Ik ben dan ook enorm benieuwd wat Bart de Wolf in de toekomst nog aan verhalen en boeken gaat schrijven, want ik ben enorm enthousiast!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page