top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Monsterstation 1 - Kwart over mist - Johan Elfner

Ik had deze al verschillende keren langs zien komen op Instagram, dus ik wilde me ook echt aan dit heerlijke boek wagen.

Nederlands | Hardcover | 9789402713855 | 26 september 2023 | 240 pagina's Uitgeverij HarperCollins | Prijs €19,99


Voor het lezen:

Ik heb al veel enthousiaste recensies gelezen over dit boek en zeker door de mysterieuze en intrigerende cover ben ik ervan overtuigd dat ik het boek wil lezen. Op de cover zien we een duistere en mistig landschap met een oud huis waarop een meisje op het dak staat en aan de zijkant van het huis een oude stoomlocomotief te zien is en door de mist wanen zich monsters. Dit kan niets anders dan een heerlijk en griezelig verhaal worden om van te gaan genieten.

 

Het verhaal:

Katinka woont in het Monsterstation. Het huis is een halte van het treinstation én een hotel voor monsters. Ze is zelf een kwart monster. Hierdoor heeft ze de gave dat ze niet dood kan gaan. Verder is ze een doodnormaal meisje dat naar school gaat en probeert vrienden te maken.

Dan ontvangt Katinka een bericht uit Monsterland, de monsterwereld die je alleen kan betreden via het Monsterstation. Er is enorme haast geboden. Katinka moet de trein van kwart over mist halen om haar verdwenen vader te redden.

 

Mijn ervaring:

Johan Elfner heeft een enorme levendige, fantasierijke en grappige schrijfstijl, waardoor het boek leest als een feest. Daarbij heeft hij zich duidelijk verdiept in de doelgroep van de jeugdige lezertjes van 10-12 jaar en hierop zijn woordkeuze en zinsgebruik op aangepast.


Het verhaal is geschreven vanuit verschillende personages, die per hoofdstuk wisselen. Wel is Katinka overduidelijk het hoofdpersonage. Dit jonge en dappere meisje, dat voor een kwart monster is, is enorm leuk en karakteristiek neergezet. Ook de andere personages zijn echt allemaal stuk voor stuk uitgesproken types. Met name hond Ziggy, die een talent heeft om scheetjes te laten, laat me meermaals erg hard lachen.


Het verhaal is ontzettend origineel, spannend, griezelig en grappig. De gebeurtenissen en uitspraken hebben me vaak laten lachen. Door het fantasierijke verhaal neemt het verhaal wendingen en gebeurtenissen die je niet ziet aankomen,hierdoor blijft het verhaal een spannend en boeiend avontuur. Tot aan het einde houdt Johan Elfner blijf je in spanning of de reddingstocht van Katinka gaat slagen. Hij weet het verhaal prachtig af te ronden, waardoor je het boek met een fijn gevoel dichtslaat.


Monsterstation 1 - Kwart over mist, is een super origineel, spannend, griezelig en grappig verhaal. Johan Elfner heeft een hele vlotte en levendige schrijfstijl, waardoor je compleet opgaat in het fantasierijke en avontuurlijke verhaal. Waan je even in een magisch Monsterland, waar verschillende soorten monsters zijn, van kwartmonsters, halfmonsters en morfen. Ik kijk uit naar deel twee.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page