top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Moonkissed – Latoya Morris

Ik kreeg deze nieuwe young adult als recensie-exemplaar van Uitgeverij Hamley Books. Super bedankt.

Engels | E-book | 9789464945133 | 14 maart 2024 | Adobe ePub Uitgeverij Hamley Books | Prijs €8,99


Voor het lezen:

Alleen al de cover is zo uitnodigend en weet me zo te prikkelen dat ik het boek gewoon moet lezen. Ondanks dat ik zelden Engelstalige boeken lees, wil ik toch met dit boek weer eens een poging gaan wagen. Op de cover zien we een silhouet van de Canadese natuur in de nacht met een grote maan, en een witte beer. In de maan zijn verschillende dieren te zien. De titel is op passende wijze in het beeld verwerkt. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

De vader van Sadie krijgt de kans om een documentaire te maken in het Great Bear Rainforest. Hierdoor moet het gezin Vancouver verlaten en zal het gezin een jaar doorbrengen in de Canadese wildernis. Haar vader wil beelden maken van de Spirit Bear, een zeldzame witte beer die in het regenwoud schijnt te wonen. Hoewel Sadie er enorm tegenop zag, raakt ze al snel gefascineerd door het werk van haar vader en accepteert ze haar tijdelijke lot. Zeker wanneer de knappe gids Riverty voor de broodnodige afleiding zorgt. Dieren en de natuur vechten om te overleven. Dan ontmoet Sadie Tarqeq, die beweert door de maangod te zijn opgeroepen om dieren in het regenwoud te beschermen. Dit verandert haar leven. Tarqeq bezit krachten die hij overgeeft aan Sadie, zodat zij hem kan helpen. Terwijl Sadie leert haar krachten te beheersen en een unieke band met de natuur en de dieren creëert, beginnen er mensen te sterven. Al snel leidt het bewijs naar één persoon.

 

Mijn ervaring:

Latoya Morris heeft een hele vlotte, fantasierijke en levendige schrijfstijl, waarin ze ook nog eens erg goed een sfeer en setting tot uitdrukking weet te brengen. Wanneer je dit boek gaat lezen, droom je even compleet weg in de Canadese natuur waarin goden en spirituele gaven en connecties met de natuur en het dierenrijk mogelijk zijn.


We volgen het verhaal van Sadie en later ook Riverty. Het zijn twee echte tieners waarin young adult lezers zich ongetwijfeld zonder moeite kunnen verplaatsen. In het begin komt Sadie nog op me over als een doorsnee jonge vrouw die nog in ontwikkeling is. Gedurende het verhaal maakt ze mede door de spirituele connectie die ze met de natuur maakt een prachtige groei door. Dit heeft Latoya Morris prachtig gedaan. Ook weet het personage Riverty mijn hart zonder twijfel te veroveren.


Het verhaal is goed opgebouwd en begint op het moment dat Sadie en haar ouders nog in Vancouver wonen en besluiten voor een jaar naar het Great Bear Rainforest te gaan. Omdat het een nieuw avontuur is voor Sadie en alles wat ze daar ontdekt, ga je op heel natuurlijke wijze mee in het verhaal. De spirituele twist die het verhaal in het bos krijgt heeft Latoya Morris op zo'n manier weten te doen, dat het perfect in de verhaallijn past en dat je geen enkel moment twijfelt over de geloofwaardigheid. Door deze fantasierijke twist krijgt het verhaal wendingen en gebeurtenissen die je verrassen. Het verhaal neemt een spannende en onheilspellende twist en tot het einde blijft het spannend of het verhaal goed gaat aflopen, wanneer je denkt dat alles oké is, geeft Latoya Morris nog een fantastische plot twist.


Moonkissed is een prachtig, spiritueel en mooi geschreven verhaal. Latoya Morris heeft een vlotte, levendige en fantasierijke schrijfstijl, en voordat je er erg in hebt waan je je met Sadie in de spirituele ervaringen die ze opdoet in het Canadese Great Bear Rainforest. De personages zijn goed uitgediept en met name Sadie maakt gedurende het verhaal een prachtige groei door. Ik ben echt positief verrast door het originele en mooie verhaal. 


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page