top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Moordboeket – Mara Collins

Ik kreeg van Uitgeverij Hamley Books de kans deze feelgood te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789464661743 | 14 juni 2023 | Adobe ePub Uitgeverij Hamley Books | Prijs €3,99


Voor het lezen:

Alleen al de cover van deze cosy crime weet mijn interesse en aandacht te wekken. De grappige illustratie van een bloementuin waaruit twee benen steken is een komisch gezicht. Ook de ondertitel "Wat als je een been in je voortuin vindt?" maakt me reuze nieuwsgierig... wat voor verhaal zal hier achter schuil gaan? De typografie van de titel en schrijfster is helemaal in lijn met de illustratie en springt er mooi uit. Het is het eerste verhaal dat ik van Mara Collins ga lezen, daardoor ben ik erg benieuwd naar haar schrijfstijl.

 

Het verhaal:

Een heerlijke cosy crime! Wanneer Isa Winter in een ochtend in haar keuken staat, ziet ze iets vreemds in haar prachtige bloementuin. Ze loopt naar buiten en ontdekt een mannenbeen tussen haar prachtige bloemen. Ze is hierdoor in alle staten.. maar al snel ontdekt ze dat hierdoor haar saaie leventje een bijzondere en leuke wending krijgt als ze kennismaakt met haar knappe buurman. Isa besluit samen met de hulp van haar knappe buurman en vriendin uit te gaan vissen wie die man was en waarom hij tussen haar bloemen dood moest gaan.

 

Mijn ervaring: Wat een geweldige schrijfstijl heeft Mara Collins! Ze schrijft echt heerlijk, vlot, levendig en luchtig. Hierdoor leest het boek echt enorm fijn en prettig. Hierdoor zat ik dan ook erg snel en compleet in het verhaal. Het hoofdpersonage Isa Winter is een gepensioneerde en wat oudere vrouw die nog erg pienter en alert is. Alleen al de keuze voor deze persoon als hoofdpersoon maakt het dat het al een uniek en bijzonder verhaal wordt. Ook de andere personages hebben allemaal iets eigens en hebben unieke karaktertrekken. Ik kan dat enorm waarderen. De leuke, originele en bijzondere verhaallijn is echt een feest om te lezen. Door de vlotte en levendige dialogen komt het verhaal helemaal tot leven. Hierdoor zit ik tijdens het lezen helemaal in het verhaal. Het verhaal bevat ook enorm leuke humor en is ondanks de moordzaak heerlijk luchtig geschreven. Daarbij neemt het verhaal hele leuke en onverwachte wendingen waardoor je het boek niet weg kan leggen. Ik heb het boek dan ook in één keer uitgelezen. Het plot is echt de kers op de taart en zorgt voor een heerlijke en leuke afsluiting van het verhaal. Moordboeket is een heerlijke vlotte, luchtige en originele cosy crime. Mara Collins heeft gekozen voor enorm unieke personages die alleen al het verhaal bijzonder en uniek maken. Door de vlotte en enorm prettige schrijfstijl ga je compleet op in het verhaal en leest het enorm fijn weg. Het is een erg origineel, leuk en goed verhaal. Ik hoop dat Mara Collins in de toekomst nog meer gaat schrijven. Dikke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page