top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Na die nacht – Karin Slaughter

Het lezen van de veelbelovende nieuwe thriller van Karin Slaughter kan natuurlijk niet achterblijven op mijn leeslijst. HarperCollins enorm bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | Paperback | 9789402712643 | 13 juni 2023 | 416 pagina's Uitgeverij HarperCollins | Prijs €24,99


Voor het lezen:

Ik heb al verschillende thrillers van Karin Slaughter met plezier gelezen, haar nieuwste thriller kon daarom niet achter blijven. Van uitgeverij HarperCollins kreeg ik de kans om het boek te lezen en te recenseren. Ik heb dan ook, na het lezen van haar eerdere boeken, hoge verwachtingen van dit boek. De cover spreekt me enorm aan. De nieuw vormgegeven serie van al haar boeken is prachtig en vormt een mooie lijn. Dit boek past daar op prachtige wijze in. Door de stilistische en simpele witte cover met een prachtig beeld dat echt spreekt, in dit geval een mooie ring met een groene gebroken diamant / steen. Door de ondertitel "Haar leven zal nooit meer hetzelfde zijn.." maakt me nog nieuwsgieriger naar het verhaal.

 

Het verhaal:

Een nieuwe en spannende zaak voor Will Trent, Faith en Sara, waarbij ditmaal het verhaal voor Sarah ook een persoonlijke zaak is geworden. Sarah is namelijk vijftien jaar geleden tijdens een avondje uit in een nachtmerrie beland, die haar leven voorgoed veranderde. Toch heeft ze haar verleden een plek kunnen geven en is ze een succesvolle arts en verloofd met Will Trent. Dan wordt Sarah tijdens haar nachtdienst op de spoedeisende hulp geconfronteerd met Dani Cooper die zwaargewond binnenkomt. Het letsel van Dani komt overeen met het letsel dat Sarah vijftien jaar geleden opliep. Sarah zet alles op alles om het leven van de jonge vrouw te redden, hierdoor beseft ze dat de gebeurtenissen in het verleden opgegraven dienen te worden...

 

Mijn ervaring:

Weer een nieuwe zaak, maar wel met de inmiddels bekende personages Will Trent, Faith en Sarah. Het is onwijs sterk hoe dat de personages zich door de boeken heen evolueren en dat je ze steeds beter en meer leert kennen. In dit verhaal duiken we in het verleden van Sarah, die erg heftig en schokkend is.


Het verhaal begint met rare stalkende sms'jes/appjes van twee onbekende personen.

Vervolgens begint het verhaal met een spannend, emotioneel en heftig proloog van Sarah die aan het werk is op de spoedeisende hulp, waar iets later Dani wordt binnengebracht en een schokkende bekentenis doet aan Sarah. Daarna switcht het verhaal na 3 jaar later en begint het gewone verhaal. Door deze inleiding weet Karin Slaughter je weer direct mee een bloedstollend en heftig verhaal in te slepen.


De verhaallijn is voor een groot gedeelte vanuit de slachtoffers van seksueel misbruik, verkrachting, drogeren en ontvoering is geschreven, dat maakt het verhaal erg heftig en aangrijpend. Zeker omdat Karin Slaughter om hele realistische, vlotte en levendige wijze schrijft, komen deze heftige gebeurtenissen echt tot leven.


De verhaallijn kent een originele, spannende en krachtige opbouw. Zoals altijd bij Karin Slaughter is het een verhaal waar je aan begint en niet meer loslaat voordat je het uit hebt. Door de wendingen en gebeurtenissen geven de hoofdstukken ook zoveel cliffhangers, waardoor het verhaal ook moeilijk los te laten is. Ik merkte ook echt dat het verhaal me erg aangreep, door de heftigheid van het onderwerp. De opbouw naar het plot is razend spannend en het verhaal kent een bloedstollend, krachtig en goed afgerond einde en beantwoordt alle vragen en puzzelstukjes.


Na die nacht is een enorm sterke, originele en heftige nieuwe thriller van Karin Slaughter. Het is onwijs gaaf hoe de bekende personages zich ook weer in dit deel verder uitdiepen en evolueren. Daarbij kent het verhaal heftige onderwerpen als misbruik, drogeren, stalking, ontvoering en verkrachting. Het verhaal zit erg goed in elkaar en gedurende het verhaal neemt de spanning steeds verder toe. Het heftige en razend spannende einde laten alle puzzelstukken goed samenkomen en zorgen voor een sterke afronding van het verhaal. Een dikke aanrader!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

22 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page