top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Naar het licht – Nina Verheij

Ik was enorm benieuwd naar het nieuwe genre YA waar Nina Verheij zich aan ging wagen. Dolblij was ik toen ik van uitgeverij Hamley Books de kans kreeg het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789464661125 | Druk: 1 | 24 november 2022 | 199 pagina's | Uitgeverij Hamley Books | €10,99


Voor het lezen:

Dit is de eerste keer dat ik iets van Nina Verheij ga lezen. En dat terwijl er veel verschillende boeken al van haar op mijn verlanglijstje staan. Ik kreeg van uitgeverij Hamley Books de kans om haar nieuwe young adult te lezen en te recenseren. De cover is veelbelovend en roept gelijk een spanning, eenzaamheid en verwachting bij me op. Zeker na het lezen van de flaptekst wil ik enorm graag aan het boek beginnen. Ik verwacht een boek vol emoties en die af en toe best zwaar kan zijn maar die me hopelijk gaat raken.

 

Het verhaal:

Jo heeft een heftige gebeurtenis meegemaakt in haar leven, waarbij haar ouders en broer om het leven zijn gekomen. Ze wordt achtervolgd door schuldgevoelens en kan de heftige gebeurtenis geen plek geven. Na acht jaar worstelt ze nog dagelijks met haar gedachten en gevoelens. Ze besluit terug te reizen naar haar geboorteland en daarna een nieuwe start te maken. Ze zit vol haat. Kan ze de missie volbrengen? Zal het haar die verlossing brengen en kan ze hiermee rechtzetten wat haar als kind niet lukte?

 

Mijn ervaring:

We volgen het verhaal en de hoofdpersonage Jo die een enorm heftige gebeurtenis heeft meegemaakt. In het begin zien we voornamelijk nog de harde en agressieve, met woede vervulde Jo die vecht met haar plek in de wereld en wie ze is. Wat er precies gebeurt is, is niet duidelijk en ontvouwd zich pas gedurende het verhaal.


Door de hard persoonlijkheid en handelingen die Jo aan het begin van het verhaal heeft, vond ik het moeilijk in dit personage te verplaatsen. Wel zorgde dat ervoor dat er een bepaalde nieuwsgierigheid bij mij ontstond naar de vraag, hoe komt iemand tot dit gedrag en voelt iemand deze intense emoties? Naarmate de verhaallijn vordert en Jo begin aan haar zware en heftige reis kan ik steeds meer empathie voor Jo volgen. De verhaallijn is goed opgebouwd. Doordat je als lezer in het begin vol vragen zit over Jo en de gebeurtenissen blijf je als lezer enorm geboeid. Daarnaast weet Nina enorm veel emotie en gevoel in het verhaal te leggen. Toch houdt ze er goed rekening mee dat het een young adult is en wordt het niet te zwaar. De schrijfstijl van Nina is ook absoluut young adult. Ze schrijft vlot en krachtig en er zit een heerlijk tempo in het verloop van de verhaallijn.

Naarmate het plot vordert bouwt de spanning en emotie zich enorm op. Zal ze haar missie volbrengen? Zal ze doorzetten in haar plan? Het plot wist me dan ook echt te verrassen, want ik had echt anders verwacht.


Deze young adult is absoluut een mooie aanrader om te lezen. Het verhaal zit vol gevoel en emoties en wist me buitengewoon te verrassen met het plot. Ik hoop dat Nina in de toekomst nog meer in het genre young adult gaat schrijven, want dat wil ik zeker gaan lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page