top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Nachttrein naar Marrakesh – Dinah Jefferies

Van Uitgeverij HarperCollins kreeg ik een recensie-exemplaar. Super bedankt!

Nederlands | Paperback | 9789402713565 | 14 november 2023 | 352 pagina's Uitgeverij HarperCollins | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Het boek heeft een uitnodigende en betoverende cover. Op de cover zien we een vrouw die vanaf een balkon met Marokkaanse elementen uitkijkt over de stad. De titel en schrijfster zijn op mooie wijze op het beeld gezet. Het is voor mij het eerste boek van Dinah Jefferies dat ik ga lezen, maar ik heb hoge en goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Marokko, 1966. Vicky Baudin heeft een mislukte relatie achter de rug en neemt de nachttrein naar Marrakesh. Ze hoopt er in Marokko achter te komen waarom haar grootmoeder, die ze nauwelijks kent, lang geleden haar vader ter adoptie afstond. Het leven van grootmoeder Clemence in het Atlasgebergte staat compleet op zijn kop als Vicky voor haar deur staat. Ze heeft geen idee wat ze met de situatie aan moet. Gelukkig stort Vicky zich samen met nichtje Bea vol in het uitgaansleven. Wanneer Bea plotseling verdwijnt, moet Vicky toch de hulp van grootmoeder Clemence inschakelen om te voorkomen dat ze zelf niet ook in de problemen belandt. Alleen haar grootmoeder heeft een groot geheim dat ze hoe dan ook verborgen wil houden.

 

Mijn ervaring:

Dinah Jefferies heeft een hele sfeervolle, levendige en uitgebreide schrijfstijl. Hierdoor leest haar verhaal wat minder vlot dan de meeste andere boeken. Ze beschrijft alles uitgebreid en ook het verhaal heeft een traag verloop.


Het verhaal switcht tussen twee verschillende hoofdpersonages, namelijk Vicky en grootmoeder Clemence. Beide personages zijn goed neergezet en je krijgt van beide een goed beeld. Persoonlijk sprak het personage Vicky me meer aan en ook haar wendingen en gebeurtenissen in de verhaallijn verliepen voor mijn gevoel net wat vlotter dan bij grootmoeder Clemence. Doordat het verhaal wisselt tussen de personages weet je ook dat met name grootmoeder Clemence niet helemaal open en eerlijk is. Dit geeft een zeker spanningsveld tussen de twee personages.


Het verhaal heeft een mooie, sfeervolle en boeiende verhaallijn. Toch gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar boeken met een wat hoger tempo in de verhaallijn. Dinah Jefferies weet vol gevoel en op intense wijze de dingen te beschrijven waardoor je je bij Vicky en Clemence in Marrakesh waant. Wat me erg verbaasde was dat tegen het einde het boek enorm boeiend werd en ook het tempo in de verhaallijn versnelde. Met een mooie plottwist en een verrassend einde wist het boek af te sluiten.


Nachttrein naar Marrakesh is een sfeervolle en mooie roman. Het verhaal heeft een vrij rustig verloop van de verhaallijn, die pas tegen het einde versnelt en je weet te verrassen. Dinah Jefferies heeft een hele levendige en uitvoerige schrijfstijl, waarbij ze de situatie en omgeving uitgebreid beschrijft. Een mooie roman.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page