top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Neem me met je mee – Courtney Walsh

Ik kreeg van KokCentrumboeken de kans deze veelbelovende historische roman te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789029734493 | 04 mei 2023 | 432 pagina's KokBoekencentrum | Prijs €23,99


Voor het lezen:

Bij de aankondiging van deze nieuwe serie werd direct mijn interesse gewekt. De combinatie van een feelgood en serie klonk mij als muziek in de oren. Daarbij heeft de prachtige cover ook een enorme aantrekkingskracht op me. Op de foto zien we een kade met twee houten stoelen en bloemen waarbij je uitkijkt op een meer met in de verte een eiland met prachtige woningen en natuur. Dit roept een romantisch idealistisch beeld bij me op. Zeker in combinatie met de magenta roze titel. De schrijfster Courtney Walsh gaat een nieuwe ontdekking worden, dus ik ben erg benieuwd.

 

Het verhaal:

Emily Ackerman keert na jaren weg te zijn geweest terug naar Nantucket wanneer ze na het overlijden van haar grootvader hun oude familiehuis erft. Haar plan is om het familiehuis te renoveren en daarna te verkopen. Daarvoor reisde ze de hele wereld over met een boekje voor adviezen van haar overleden moeder die ze als leidraad voor haar leven ziet. Haar lastige grootmoeder wil tijdens de renovatie nog altijd graag een oogje in het zeil houden en komt ook haar kant op. Alsof het nog niet ingewikkeld genoeg was komt ze ook nog Hollis McGuire, haar oude buurjongen na jaren weer tegen, die iets in Emily weet los te maken. Blijft ze haar moeders advies volgen om haar hart te beschermen? Of zal ze zich overgeven aan de liefde?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met een proloog van een prachtige brief van Mama aan haar dochter Emily. De brief weet iets bij je los te maken en daarbij werd ik ook erg nieuwsgierig naar de inhoud en het verhaal van de brief.


Vervolgens switcht het verhaal verder in de tijd waarin Emily op de boot zit onderweg naar Nantucket om naar haar geërfde familiehuis van haar grootvader af te reizen. In dit eerste stuk weet Courtney Walsh Emily gelijk neer te zetten als een hele warme, zorgzame en liefdevolle vrouw die veel verdriet met zich meedraagt maar ook erg sterk is. Vanuit hier worden het verhaal en de verhaallijn op mooie, originele en sterke wijze verder opgebouwd. Soms switcht de verhaallijn terug naar het verleden en lezen we meer over het leven en de gebeurtenissen van de moeder van Emily. Het verhaal roept in het begin veel vragen in je op, waardoor je als lezer enorm nieuwsgierig wordt naar het verdere verloop van het verhaal. Ook de andere personages in de verhaallijn worden sterk en uniek neergezet en mooi uitgediept.


Courtney Walsh heeft een hele levendige, vlotte en warme schrijfstijl, waardoor je je als lezer echt even in Nantucket waant en met Emily mee de reis maakt. De levendige dialogen brengen het verhaal echt tot leven. Daarbij weet de mooie verhaallijn me te raken. Door de thema's van rouw, familiegeheimen, familiebanden en liefde wordt het een intens verhaal.


Het verhaal neemt verrassende, bijzondere en mooie wendingen die je echt weten te boeien. Daarbij zit het verhaal sterk in elkaar en bevat het verhaal een prachtig, ontroerend en intens plot. Die je zeker bij blijft. Het verhaal is mooi afgerond en geeft daarbij ook een nieuwsgierigheid naar het volgende deel van deze serie.


Neem me met je mee, is een intense, bijzondere en prachtige feelgoodroman die echt onder je huid kruipt. Hij is zo levendig en vlot geschreven dat je je even helemaal in Nantucket waant. Het verhaal kent een mooie switcht tussen het verleden en heden, waarbij een familiegeheim veel vragen oproept en je nieuwsgierig houdt tot het plot. Ook de personages zijn prachtig uitgediept en komen echt tot leven. Ik heb genoten van iedere bladzijde en ik kan dan ook niet wachten om te gaan genieten van het tweede deel van deze serie. Echt een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

14 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page