top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Neem mij mee – Sarra Manning

Een roman met een hond in de hoofdrol, om die reden had dit boek gelijk mijn aandacht te pakken.

Nederlands | Paperback | 9789026156595 | Druk: 1 | mei 2022 | 384 pagina's | Uitgeverij de Fontein | Prijs €20,00


Voor het lezen:

Ik zag deze roman op Instagram voorbij komen en ik werd vooral getriggerd door het feit dat het een roman was rondom een hond. Ik ben enorm dol op honden, dus ik was gelijk enorm nieuwsgierig naar dit boek. Gelukkig had Bibliotheek Eindhoven het boek snel in het assortiment waardoor ik er ook van kon gaan genieten. Het boek heeft een uitnodigende en vrolijke illustratie van een man en een vrouw die samen een kopje thee drinken en een hondje dat uit het raam naar de twee mensen kijkt. De kleuren van het beeld maken het boek echt uitnodigend. Ik vind het ook erg leuk dat het muur patroon over de rug en achterzijde is doorgetrokken. Ik heb enorm veel zin en hoge verwachtingen van het verhaal.

 

Het verhaal:

Will heeft de liefde afgezworen. Margot is bang dat ze nooit liefde zal vinden. Tot ze allebei straalverliefd worden – op dezelfde hond!


Margot en Will ontmoeten elkaar bij het plaatselijke asiel, waar ze dankzij een reeks misverstanden allebei dezelfde hond komen adopteren: de schuwe maar lieve Blossom. Geen van beiden willen ze de adoptie opgeven, dus ze besluiten de hond te delen. Hoewel ze allebei dol zijn op Blossom, kunnen ze elkaar niet úítstaan, en dat maken ze elkaar duidelijk ook – tot ze ontdekken dat Blossom er alleen maar onrustiger van wordt. Voor hun hond doen ze alles, zélfs netjes met elkaar omgaan – en wanneer ze ophouden continu op elkaar te vitten, ontdekken ze al snel dat er ook heel veel wél leuk is aan de ander…

 

Mijn ervaring:

Sarra Manning heeft een hele vlotte en toegankelijke schrijfstijl met een leuke dosis humor. Hiermee weet ze enorm goed het feelgood gevoel neer te zetten.


De hoofdstukken wisselen van tussen de karakters Will en Margot. Hierdoor weet ze beide karakters goed uit te diepen en ook goed de gedachten en gevoelens van beide karakters neer te zetten. Op deze manier kan je met beide karakters enorm goed mee voelen en mee leven. Al moet ik zeggen dat het karakter Will zonder twijfel mijn favoriet was. En dan is er nog Blossom, ze heeft deze staffy op een hele leuke en grappige manier weg weten te zetten. De andere karakters in het verhaal hebben wat minder diepgang, maar dat is voor de verhaallijn helemaal niet storend.


Het verhaal bestaat uit hele korte hoofdstukken. De verhaallijn is leuk neergezet, al had de verhaallijn voor mij persoonlijk wel wat meer kracht en swing mogen hebben. Het verhaal verveelde geen moment al was het soms een beetje een kabbelend beekje en mocht er meer voor mij gebeuren. De plot was ook wel enigszins voorspelbaar, maar maakte het daarmee dan wel weer direct een absolute feelgood.


Deze feelgood is een leuke aanrader, zeker voor honden- en dierenliefhebbers. Het was voor mij de eerste kennismaking met Sarra Manning, maar ik ben wel nieuwsgierig geworden naar haar andere boeken.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5
10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page