top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Nevermoor 1 - Jessica Townsend

Ik had de serie al vaker voorbij zien komen en iedere keer werd ik er door getriggerd, maar twijfelde ik of ik aan de serie wilde beginnen. Maar nu toch eindelijk de stap gemaakt en deel 1 gekocht.Nederlands | Hardcover | 9789024578634 | Druk: 1 | maart 2018 | 384 pagina's


Beschrijving:

Morrigan Crow is vervloekt. Ze is geboren op Avondstond, wat een verschrikkelijke dag is om geboren op te worden. Ze wordt niet alleen beschuldigd van alle rampen die er in haar stad gebeuren, en wordt verafschuwd en ontweken door iedereen in haar stad, ze is ook gedoemd om te sterven op de nacht van haar elfde verjaardag.


Maar gelukkig voor Morrigan loopt het allemaal anders als gedacht. Vlak voor haar elfde verjaardag wordt ze meegenomen door Jupiter North, die haar meesmokkelt naar de magische stad Nevermoor.

Eenmaal daar aangekomen, wordt Morrigan door Jupiter aangemoedigd om te strijden voor een plek in het Wondergenootschap. Haar concurrentie, honderden andere kinderen die allemaal over bijzondere kneepjes lijken te beschikken. Morrigan die het gevoel heeft dat ze nergens in uitblinkt en vervloekt is zal een manier moeten vinden om alle angstaanjagende, gevaarlijke en moeilijke proeven te doorstaan en te overwinnen. Maar zal ze er achter komen dat ze ook over een bijzonder kneepje bezit? En zal het Morrigan lukken een plek te bemachtigen in het Wondergenootschap?

 

Voor het lezen:

De cover is niet helemaal mijn smaak, maar ik ben dol op fantasie en Harry Potter achtige verhalen, dat ik nu toch eens een poging wil wagen aan de serie. En daarnaast ik hou van boeken die een serie hebben.


Tijdens het lezen: Ik zat na ongeveer 2 hoofdstukken in het verhaal, dus het duurde even, maar toen zat ik er ook echt in en wilde ik maar door blijven lezen.


Conclusie: Wat een geweldig, bijzonder en leuk boek was dit. Toen ik eenmaal in het verhaal zat, kon ik het boek echt niet meer wegleggen. De schrijfstijl van Jessica in vlot en krachtig en leest lekker weg. Daarnaast is het een heerlijk fantasierijk, spannend en geweldig mooi verhaal. Je zit echt helemaal in de magische wereld van Nevermoor. Jessica weet alles enorm goed te beschrijven, waardoor je je werkelijk in Nevermoor waant. Ook de personages zijn enorm goed uitgewerkt en hebben echt eigen persoonlijkheden en karakters.

Het is inderdaad een Harry Potter achtig boek, maar wel helemaal in zijn eigen kracht. Ieder hoofdstuk roept aan het einde ook weer zoveel vragen op dat je door wilt blijven lezen. Ik heb echt enorm genoten van deel 1. Gelukkig zijn er ook nog een deel 2 en 3 van de serie. Dus ik kan voorlopig nog even verder genieten! En verder raad ik iedereen aan die van Harry Potter achtige, fantasierijke boeken houdt, deze serie te gaan lezen!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️+
2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page