top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Nevermoor 2 – Wondersmid – Jessica Townsend

Deel 1 beviel me zo goed, dat ik gelijk door wilde lezen in deze geweldige magische serie.


Nederlands | Paperback | 9789044334029 | Druk: 1 | maart 2012 | 376 pagina's | Uitgeverij Luitingh-Sijthoff


Beschrijving:

Na Nevermoor 1; Morrigan Crow en het Wondergenootschap is er nu het superspannende vervolg: Wondersmid; De roeping van Morrigan Crow.

Morrigan Crow heeft inmiddels het nodige meegemaakt, en is inmiddels toegelaten tot het Wondergenootschap. Eindelijk hoort ze ergens bij. Het Wondergenootschap belooft haar vriendschap en veiligheid, iets wat ze altijd heeft moeten missen. Het blijkt dat Morrigan niet zomaar een talent is, ze is namelijk Wondersmit. Het probleem hiervan is, dat deze een hele slechte naam hebben, waardoor iedereen bang is voor haar. Er gebeuren mysterieuze verdwijningen in Nevermoor en langzaam keert iedereen tegen haar. Dan doet de slechte Wondersmit Ezra Windbuil, de enige die nog leeft haar een aanbod. Gaat Morrigan het aanbod aannemen? Heeft ze nog kans op een nieuw leven? Of is het echt voorbij?

 

Voor het lezen:

Ook ditmaal heeft het boek een bijzonder en aanwezige cover gekregen. De serie is een gebonden versie, dit geeft het boek altijd iets bijzonders. Om de gebonden cover zit een papieren cover flap met ook ditmaal weer een prachtige illustratie van een toverende Morrigan Crow die is afgewerkt met goud folie. De felle kleur rood spreekt me wat minder aan. De hele serie heeft hele heftige en schreeuwende kleuren aan covers gekregen. Die felle kleuren zijn niet echt mijn smaak, maar de illustratie daarin tegen is weer erg mooi. Ook op de achterzijde van de papier gevouwen cover zijn nog een tweetal illustraties te zien die de beschrijvende tekst over wat we gaan beleven in het boek extra kracht geven.


Mijn ervaring:

Van het begin tot het einde heb ik genoten van dit prachtige en magische verhaal. De schrijfstijl is wederom heerlijk vlot en krachtig, hierdoor blijft er tempo in het verhaal en er gebeuren zoveel spannende, leuke en onverwachte dingen dat je met dit verhaal gewoon niet kan stoppen met lezen.


In het tweede deel beginnen de personages zich steeds verder te ontwikkelen, hierdoor en het feit dat ik de verhaallijn van dit deel nog beter vond als dat van deel 1 heb ik echt genoten.

Wat ook het leuke van een serie lezen is, is dat je de verschillende personages steeds beter leert kennen, hierdoor krijgt het verhaal ook veel meer diepgang. Zeker het feit dat Morrigan en Ezra beide wondersmeden zijn en een verbinding en connectie hebben. Ezra de slechte wondersmid die op Morrigan en haar gevoelens inspeelt. Waar zal Morrigan uiteindelijk voor kiezen?


Er wordt gezegd dat dit boek geïnspireerd is op Harry Potter. Het is inderdaad een magisch, fantasierijk en spannend verhaal, maar naar mijn mening is het echt origineel en echt heel erg spannend. Dus ja het is in hetzelfde straatje en dezelfde kwaliteit, maar echt niet een aftreksel.


Ik heb echt genoten en raad ook iedereen van ongeveer 10 jaar en ouder die van magische avonturen houdt deze serie te gaan lezen. Ik kan in ieder geval niet wachten om aan deel 3 van deze serie te gaan beginnen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page