top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Nevermoor 3 – Spookpokken – Jessica Townsend

Na deel 1 en 2 die absoluut aan te raden zijn, duik ik in deel 3 van deze geweldige magische serie.

Nederlands | Hardcover | 9789024578672 | Druk: 1 | november 2020 | 408 pagina's | Uitgeverij Luitingh-Sijthoff


Beschrijving:

Morrigan Crow heeft het eerste schooljaar overleefd als leerling van het Wondergenootschap. Er staat haar een moeilijke uitdaging te wachten, ze moet de krachten van een Wondersmit leren beheersen. In Nevermoor is een nieuw probleem, ditmaal heerst er een virus onder de Wondieren die veranderen in hersenloze en boosaardige wezens. De mensen in Nevermoor zijn ervan overtuigt dat dit het werk is van Wondersmit Ezra Windbuil. Maar het Wondergenootschap weet als enige dat er nog een Wondersmit onder hen leeft, Morrigan Crow. Morrigan Crow krijgt de onmogelijke opdracht om een geneesmiddel tegen de Spookpokken te vinden om niet alleen de Wondieren, maar ook haar eigen leven te redden.

 

Voor het lezen:

Ook deze cover sluit weer perfect aan bij de voorgaande delen van de serie. Ditmaal is het een groene gebonden cover om het boek. Het is een hele felle, aanwezige kleur die niet mijn smaak is. De illustraties om de cover zijn van dezelfde illustrator die ook de vorige delen voorzag van de illustraties en sluiten perfect op elkaar aan. Zeker in combinatie met de goudfolie die de magische sfeer van het boek helemaal afmaken.


Mijn ervaring:

Naarmate de serie vordert, vind ik de verhaallijnen beter en sterker worden.

Je ziet het schrijftalent van Jessica Townsend zich ook ontwikkelen en steeds sterker en beter worden. Ze schrijft enorm toegankelijk, vlot en krachtig. Haar verhalen hebben echt een lekker tempo, je kan je helemaal inleven in het verhaal, de omgeving, sfeer en personages terwijl ze toch het tempo weet te behouden. De verhaallijn was weer enorm spannend, avontuurlijk en er zaten veel onverwachte wendingen in. Hierdoor heb ik vaak op het puntje van mijn stoel gezeten. Het was weer een boek dat ik niet kon wegleggen en in 2 dagen uitgelezen heb.


De hoofdpersoon Morrigan krijgt steeds meer diepgang, je krijgt er als lezer echt een band mee en je ziet haar groeien en ontwikkelen. Ook de andere personages die zich dicht rondom de hoofdpersoon zich bevinden ontwikkelen zich.


Het derde deel was spannend, actueel, origineel en nog sterker als deel 1 en 2. Zeker nu ook in deze tijd het covid-virus heerst. In het boek werden er ook onder de bewoners in Nevermoor maatregelen genomen omtrent het virus en kregen ze het ook bijna niet onder controle. Al is dit boek al verschenen voordat de Covid de wereld in beslag nam.


Wederom heb ik genoten, zeker met dit deel denk ik wel dat de serie pas vanaf 10 jaar geschikt is. Daarnaast raad ik je ook echt aan om met deel 1 van de serie te beginnen, maar de serie is het absoluut het lezen waard.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page