top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Niemand mag met kerst alleen zijn – Marloes Berghege

Aangezien ik alle boeken van Marloes Berghege met liefde en plezier gelezen heb, kon natuurlijk haar nieuwe kerstboek niet achterblijven.

Nederlands | E-book | 9789021032481 | 04 november 2022 | 104 pagina's | Uitgeverij Luitingh-Sijthoff | Prijs: 4,99


Voor het lezen:

Ik ben fan van de schrijfstijl van Marloes Berghege en heb tot nu toe al haar boeken met liefde en plezier gelezen. Daarom kon haar nieuwe kerstboek niet uitblijven. De cover is uitnodigend door de vrolijke illustratie die absoluut het kerstgevoel uitstralen. Op de voorgrond staat een vrouw die een kerstmuts over haar hoofd heeft getrokken. Hierdoor past het beeld perfect bij de sprekende titel die me enorm nieuwsgierig maken naar het verhaal.

 

Het verhaal:

Een dag voor kerst wordt Josien totaal onverwacht gedumpt door haar grote jeugdliefde. Daarbij krijgt ze van hem ook nog eens het verwijt dat ze niet alleen kan zijn. Verbouwereerd en gebroken laat hij haar achter. Ze kan kerst toch niet overslaan, Josien leeft ieder jaar voor kerst. Josien is vastbesloten, een kerst alleen, dat is wat ze nodig heeft om haar nieuwe leven op koers naar succes te zetten. Ze gaat dit jaar kerst alleen vieren. In ieder geval dat is haar plan... alleen anderen denken daar toch anders over. Een kerstkoor, vrienden, familie en een onbekende man en flatgenoten, niemand lijkt haar deze kerst met rust te willen laten. Haar kerst lijkt op een mislukking uit te lopen. Maar is dat wel zo? Is een kerst alleen wel echt wat Josien nodig heeft?

 

Mijn ervaring:

Dit heerlijke, originele en super leuke verhaal is alles behalve een standaard kerstverhaal. Marloes Berghege heeft een vlotte, krachtige en levendige schrijfstijl vol humor en binnen de kortste keren zit je compleet in het verhaal. Ze weet onmiddellijk een gevoel van empathie op te roepen voor het hoofdpersonage Josien waardoor je echt met haar en de gebeurtenissen mee leeft en de krachtige dialogen weten het verhaal echt levendig te maken.


De verhaallijn is super origineel en weet zoveel onverwachte wendingen te nemen dat je door het boek heen vliegt ook de humor in het verhaal maakt het echt een geweldig verhaal. Wat een extra leuk element aan dit verhaal is, is de Limburgse familie van Josien. Het Limburgse-dialect en Limburgse invloeden die gebruikt worden maken het verhaal echt in mijn ogen nog leuker.


Ik heb echt enorm genoten van dit bijzondere, originele en leuke kerstverhaal van Marloes Berghege. Ze heeft mijn hoge verwachtingen weer zeker waar weten te maken, want wat heb ik vaak moeten lachen om de gebeurtenissen. Dit boek is absoluut een aanrader! Ik kijk nu al weer uit naar het volgende verhaal van Marloes.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page