top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Niemand zoals Zoë - Sportschool 2 – Renée Olsthoorn

Van Renee Olsthoorn kreeg ik ook haar tweede prachtige boek cadeau om deze te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789020541243 | 27 januari 2022 | 240 pagina's Uitgeverij Zomer&Keuning | Prijs €16,50


Voor het lezen:

Na het heerlijke, mooie en super leuke eerste deel, sta ik te springen om ook van deel twee van deze serie te gaan genieten. In het eerste deel is al een klein beetje van het personage Zoë getoond, maar ik ben enorm benieuwd naar haar verhaal. Ik hoop wederom een verhaal waar je compleet in verliest en van geniet. Het tweede deel heeft een lila cover en sluit qua illustratiestijl perfect aan op deel één. Ook de typografie is mooi in lijn gebleven.

 

Het verhaal:

In deel twee van de sportschool trilogie volgen we alleenstaande moeder Zoë. Ze is trouwambtenaar en heeft zelf niet veel op met het huwelijk. Gelukkig heeft ze na al die jaren wel een vriendschappelijke verstandhouding met de vader van haar dochter Philomena. Dan treft ze een onwijs knappe man die Thijs blijkt te heten tijdens een spinningles. Kan ze aan deze man weerstand bieden? Of laat ze haar bindingsangst haar geluk in de weg staan?

 

Mijn ervaring:

In het tweede deel van deze serie is een feest van het begin tot het einde om te lezen! In het tweede deel weet Renée Olsthoorn haar heerlijke vlotte, luchtige en prettige schrijfstijl vol humor voort te zetten. Na het lezen van de eerste paar bladzijden van dit boek zit ik dan ook weer compleet in het verhaal en geniet ik van het leven van Zoë. Ik vind het erg sterk dat Renée Olsthoorn in dit tweede deel voor een personage gekozen heeft met een heel andere cultuur en achtergrond. Dit zorgt voor een realistische, geloofwaardige en sterke serie. Niet enkel Zoë is in dit verhaal een unieke persoonlijkheid, maar ook Thijs, Philomena en de andere personages zijn uniek en verschillend neergezet. Renée Olsthoorn heeft Zoë zo weten neer te zetten dat je je als lezer helemaal met Zoë kan identificeren en mee kan leven en voelen met de gebeurtenissen en wendingen in de verhaallijn. Het verhaal heeft een heerlijke, mooie en sterke verhaallijn met diepgang. Ondanks de soms wat heftige onderwerpen, weet Renée Olsthoorn er met haar heerlijke humor toch een aangenaam, mooi en luchtig verhaal van te maken. Ik vond de verhaallijn van dit tweede deel persoonlijk nog beter door de diepgang over de achtergrond en familieverhoudingen van zowel Zoë als Thijs, die verrassend waren. De opbouw naar het plot is geweldig en met een heerlijk epiloog, wat het toppunt van feelgood kent, sluit dit heerlijke boek af. Niemand zoals Zoë, is een feest en genot om te lezen. De sterke en mooie verhaallijn met diepgang wist me te verrassen. Met haar enorme gevoel voor humor weet Renée Olsthoorn ervoor te zorgen dat je echt kan genieten. Ze schrijft zo heerlijk, vlot, levendig en luchtig, waardoor je compleet in het verhaal op kan gaan. Deze serie is absoluut een dikke aanrader en ik wil zeker het derde deel gaan ontdekken!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page