top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Niet alle kleine meisjes worden groot - Josje Swinkels

Josje Swinkels super bedankt voor je gesigneerde exemplaar!

Nederlands | Paperback | 9789463655255 | 23 april 2023 | 358 pagina's Uitgeverij Elikser| Prijs €23,50


Voor het lezen:

Ik won op Instagram het boek van Jos Swinkels, waardoor ik hoogstpersoonlijk een gesigneerd exemplaar ontving. Dank je wel. Josje Swinkels is voor mij nog een onbekend schrijfster, maar ik ben erg benieuwd naar deze bijzondere en aangrijpende roman, in ieder geval dat is wat ik na het lezen van de flaptekst verwacht.

 

Het verhaal:

Rosalie en Arjen krijgen een tweede kindje, Lisa. Lisa is extreem vroeg geboren. De gevolgen hiervan zijn erg groot. Lisa moet negen maanden in het ziekenhuis verblijven voordat ze voor het eerst mee naar huis mag. Lisa is op dat moment nog altijd volledig afhankelijk van sondevoeding, maar Rosalie en Arjen zijn optimistisch en willen er het beste van maken. Arjen vlucht in zijn werk om alle ellende thuis te vergeten. Rosalie moet alle zeilen bijstellen om niet alleen Lisa, maar ook hun zoontje alle zorg te geven die ze nodig hebben. Ze zien dat het leven niet maakbaar is en ze krijgen van kleine Lisa de mooiste levensles ooit.

 

Mijn ervaring:

Wat een heftig, aangrijpend en bijzonder verhaal. Josje Swinkels heeft een hele vlotte, levendige en natuurlijke schrijfstijl, waardoor het aangrijpende verhaal vlot leest en je helemaal meegaat in het hartverscheurende, ontroerende en heftige verhaal van Rosalie en Arjen. Als je dan ook nog eens weet dat het verhaal gebaseerd is op ware gebeurtenissen maakt het dit verhaal nog des te ingrijpender.


We volgen het verhaal door de ogen van Rosalie en het verhaal begint met de heftige bevalling van hun te vroeg geboren dochtertje Lisa. Niet enkel voor Lisa is het een heftige start van haar leven, ook Rosalie is flink ziek van de bevalling en heeft lange tijd nodig om te herstellen. De personages zijn erg realistisch, divers en goed neergezet. Je voelt als lezer echt mee met de gebeurtenissen die Rosalie en Arjen voor hun kiezen krijgen.


Na het heftige en aangrijpende proloog, waardoor je wordt meegezogen in het verhaal denk je het meest heftige misschien te hebben gehad, maar niets is minder waar. Josje Swinkels weet de dagen, weken, maanden en jaren die daarop volgen levendig te beschrijven en de vele wendingen en gebeurtenissen weten ervoor te zorgen dat je het boek niet weg wilt leggen. Het is een verhaal dat je leest met een lach en een traan en Josje Swinkels weet de thema's als leven, veerkracht, hoop en verlies, verdriet en moed op prachtige wijze in deze verhaallijn te verwerken.


Niet alle kleine meisjes worden groot is een heftige, aangrijpende en meeslepende roman. Josje Swinkels heeft een levendige en vlotte schrijfstijl, waarmee ze je met een heftig proloog direct mee het verhaal in weet te trekken. Het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen en kent realistische en goed uitgewerkte personages. Echt een verhaal dat je aangrijpt. 


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page