top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Niet geschoten is altijd mis – Denise Meijer

Ik kreeg van De Verhalenfabriek de kans deze veelbelovende nieuwe feelgood te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789461098719 | 21 januari 2024 | 120 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij De Verhalenfabriek | Prijs €5,99


Voor het lezen:

Inmiddels heb ik zoveel verhalen van Denise Meijer gelezen dat ik wel kan zeggen dat ik fan ben van deze Nederlandse schrijfster. Ik kijk daarom ook erg uit naar deze nieuwe feelgood novelle. Het boek heeft een heerlijke feelgood uitstraling. Op de cover zien we een illustratie bij nacht van een straat met huizen, waarop op de trap een koppel staat te zoenen. De titel maakt me erg nieuwsgierig naar het verhaal.

 

Het verhaal:

Femke had de perfecte toekomstdroom in haar hoofd. Ze wilde hetzelfde leven als dat van haar acht jaar oudere zus. Studeren, relatie, trouwen en kinderen. Helaas verloopt het leven van Femke anders. Bij iedere relatie krijgt Femke binnen een jaar de kriebels waardoor ze de relatie verbreekt. Gelukkig kan Femke altijd bij haar zus Charlotte terecht, haar man Aart en hun twee dochters Julianne en Fabiënne. De twee nichtjes vinden het de hoogste tijd dat tante Femke weer aan de man gaat en besluiten hier een handje bij te helpen. Ze bedenken een geniaal plan, dat niet bij iedereen in de smaak valt. Tegelijkertijd ontdekt Femke dat de ware liefde wat dichterbij is dan dat ze dacht, alleen hij geniet in volle teugen van zijn vrijheid.

 

Mijn ervaring: Denise Meijer weet er bij deze heerlijke, leuke en mooie novelle voor te zorgen dat je vrij snel compleet in het verhaal op gaat. Ze schrijft vlot, levendig en met veel humor. Hierdoor leest het verhaal gemakkelijk weg waardoor je even weg kan dromen bij het verhaal van Femke.


De personages zijn redelijk doorsnee, maar dat zorgt er wel voor dat je als lezer gemakkelijk met Femke in het verhaal mee kan gaan. Femke is een realistisch personage dat met gevoel en humor is neergezet. Ook de andere personages zijn redelijk doorsnee, maar voelen wel realistisch en natuurlijk aan.


Het verhaal heeft een leuke en grappige opbouw. Door de gebeurtenissen en wendingen weet het verhaal je van het begin tot het einde te boeien. En zit ik meermaals met een lach op mijn gezicht van dit leuke verhaal te genieten. Zoals je van een feelgood mag verwachten sluit dit verhaal af met een mooi en romantisch einde.


Niet geschoten is altijd mis is een super leuke en mooie feelgood novelle. Met haar vlotte en levendige schrijfstijl en haar heerlijke humor weet Denise Meijer weer een heerlijk verhaal neer te zetten. Het verhaal bevat realistische personages en kent een romantisch einde. Echt een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page