top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Niet mijn droom – Eva Nagelkerke

Ik mocht deelnemen aan de blogtour van de nieuwe thriller van Eva Nagelkerke. Onwijs bedankt De crime compagnie en Eva Nagelkerke.

Nederlands | Paperback | 9789461096814 | 16 februari 2022 | 300 pagina's Uitgeverij De crime company | Prijs €19,95


Voor het lezen:

Ik ben een van de gelukkigen die deel mogen nemen aan de blogtour van deze veelbelovende thriller. Ik ben dol op het lezen van thrillers en de uitnodigende en triggerende cover wist gelijk mijn aandacht en interesse te wekken. De prachtige mysterieuze cover van een onderwaterwereld met een kleurrijke kwal in combinatie met de sterke typografie van de titel zorgen ervoor dat ik enorm graag het boek wil lezen. Ik heb nog niet eerder wat van Eva Nagelkerke gelezen, dus ik ben enorm benieuwd naar haar schrijfstijl.

 

Het verhaal:

Rutger en Kim besluiten om hun droom waar te maken en een half jaar te gaan zeilen in de Caraïben met hun dochter Peru. Helaas verloopt de reis niet zo zonnig en rooskleurig als dat ze in gedachten hadden. Om dagenlang niet aan elkaar te kunnen ontsnappen zorgt al snel voor de nodige spanning binnen het gezin. Als er tijdens een zwarte nacht ook nog het noodlot toeslaat is zelfs ruzie geen optie meer. Ze hebben elkaar nodig om te overleven, zal dat lukken?

 

Mijn ervaring:

Wat een bijzonder, heftig en intens verhaal heeft Eva Nagelkerke weten te schrijven. Het verhaal kent twee verhaallijnen. De hoofdverhaallijn van Kim en Rutger, die is geschreven vanuit Kim en de verhaallijn van Rosalía. Beide verhaallijnen zijn in chronologische volgorde geschreven.

Eva Nagelkerke heeft de twee hoofdpersonages enorm bijzonder en sterk weggezet. De twee hele verschillende personages zijn goed uitgediept waardoor je in beide personages helemaal op kan gaan. Ook de andere personages heeft Eva goed neergezet en uitgediept.


De originele, sterke en bijzondere verhaallijn weet me van het begin af aan enorm te boeien. Per hoofdstuk wisselt het personage en de verhaallijn, maar beide verhaallijnen weten me te boeien en eindigen met cliffhangers, waardoor het een verhaal is dat je niet weg wil leggen. Daarnaast kent de verhaallijn zo veel sterke en onverwachte wendingen dat je van de ene spanning en verbazing in de andere terecht komt. Daarnaast weet Eva door de hele verhaallijn heen een unheimlich gevoel neer te zetten, waardoor je constant op spanning staat dat er iets staat te gebeuren. Daarnaast wist de spanning tussen Rutger en zijn dochter Peru me ook flink aan te grijpen. De opbouw naar het plot was echt ijzersterk en wist me te verrassen. Door het einde, waarvan het nog beter was dan ik had gehoopt en gedacht had, heb ik dit boek echt met een wauw gevoel dichtgeslagen.


Wat een bijzonder, intens en origineel verhaal heeft Eva weten neer te zetten. Door de dubbele verhaallijn en de manier waarop Eva de thema's van goed-kwaad en familie heeft weten te verwerken in een ijzersterk verhaal kan ik niets anders concluderen dan dat deze thriller van Eva Nagelkerke echt een must-read is. Ik ben dan ook zeker van plan in de toekomst meer van Eva te gaan lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
43 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page