top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Niets is wat het lijkt – Kyra Rutgers

Ik ben erg benieuwd naar deze nieuwe feelgood! NextReads super bedankt dat ik deel mocht nemen aan de blogtour.

Nederlands | E-book | 9789032520595 | 01 december 2023 | 208 pagina's

Adobe ePub | Uitgeverij VBK Uitgevers | Prijs: 7,99


Voor het lezen:

Ik heb hoge en goede verwachtingen van deze nieuwe feelgood, ondanks dat ik nog niets gelezen heb van Kyra Rutgers. Het boek heeft een sprankelende, magische en uitnodigende cover. Op de roze cover, die alleen al door de kleur de aandacht van me trekt is een illustratie te zien van een zingende vrouw, een man met een camera, misstletoes, kerstbomen, cadeautjes en glitters. De typografie van de titel is hier prachtig op afgestemd. De ondertitel 'Als haar man wordt beschuldigd van wangedrag weet Fay niet wie of wat ze moet geloven. En dan is het ook nog bijna kerst...' maakt me mega nieuwsgierig.

 

Het verhaal:

Presentatrice Fay Freriks heeft een droomleven en heeft het helemaal voor elkaar. Ze heeft een glansrijke carrière, een gelukkig huwelijk en twee kinderen. Wanneer ze voor een nieuwe presentatieklus wordt gevraagd, komt ze erachter dat ze niet meer op deze manier wil werken. Dan komt haar man, zanger Dean Johnson, in de media onder vuur te liggen wanneer hij wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Fay probeert wanhopig haar kinderen te beschermen tegen alles wat er op hen afkomt. Welke keuze moet Fay maken, want alles waarin ze leek te geloven lijkt op losse schroeven te staan...

 

Mijn ervaring:

Kyra Rutgers heeft een enorm levendige en vlotte schrijfstijl. Haar verhaal leest ontzettend gemakkelijk en fijn weg, waardoor je op en top van dit heerlijke verhaal kan genieten en er bij weg kan dromen. Door haar levendige schrijfstijl komt het verhaal echt helemaal tot leven en waan je je even in het glamoureuze leven van Fay, dat langzaamaan in een nachtmerrie eindigt.


Het verhaal is geschreven vanuit Fay. Het personage is op leuke en sterke wijze neergezet. Ik vind het sterk dat ondanks dat Kyra Rutgers heeft gekozen voor enorm glamoureuze BN'ers, Fay wel haar nuchtere en menselijke kijk houdt op het leven. Hierdoor kon ik me als lezer toch goed in het personage verplaatsen en goed met haar mee gaan in het verhaal. Ook de andere personages zijn heerlijk uiteenlopend, divers en sommige met de nodige sterallures weggezet, waardoor het bij tijden een hilarisch en dramatisch tintje krijgt.


Het verhaal heeft een originele, sterke en mooie verhaallijn. Het verhaal is absoluut geschreven als een op en top feelgood, maar toch weet en durft Kyra Rutgers te kiezen om de nodige drama en heftige gebeurtenissen in het verhaal te stoppen. Door haar heerlijke luchtige schrijfstijl en de nodige humor is het geen zwaar maar wel een enorm mooi, meeslepend en goed verhaal. De wendingen en gebeurtenissen wisten me meermaals te verrassen en het einde was ook totaal niet wat ik verwacht had, maar zorgde er wel voor dat het een realistisch, mooi en sterk einde kende. Ik ben echt blij dat Kyra Rutgers heeft gekozen voor dit einde, want ergens was ik bang dat Fay niet door zou zetten.


Niet is wat het lijkt is een meeslepende, mooie en super originele feelgood. Het verhaal wist me enorm te verrassen. Ondanks dat het verhaal een vrij heftige verhaallijn heeft, weet Kyra Rutgers er absoluut een feelgood van te houden door haar levendige, vlotte en luchtige schrijfstijl met veel humor. Daarbij heeft het verhaal ook een leuk kersttintje en bovenal een verrassend goed einde. Dikke aanrader!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️





18 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page