top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Niets ontgaat ons – Janke Reitsma

Ik kreeg dit boek van uitgeverij Mozaïek cadeau. Nogmaals super bedankt voor het boek.

Nederlands | Paperback | 9789023960768 | Druk: 1 | augustus 2021 | 272 pagina's | Uitgeverij Mozaïek


Voor het lezen:

Als grote natuurliefhebber was ik erg nieuwsgierig naar deze roman, waarbij het mooie Waddengebied centraal staat. Ik was dan ook ook enorm blij dat ik deze veelbelovende roman gewonnen had en mocht lezen. De bijzondere cover van het Waddengebied in onwerkelijke kleuren maken me nieuwsgierig naar het verhaal.

 

Het verhaal:

Een beklemmende en bevrijdende roman over een ontwricht gezin tegen het decor van het verraderlijk mooie Waddengebied.

Een overrompelend geinsdrama dat zich afspeelt aan de waddenkust. Het gezin van Koen leidt een geïsoleerd bestaan. Het is hun tegen de buitenwereld. Wanneer zijn moeder zwanger raakt en met haar medicatie stopt, keren haar psychische klachten terug. De baby Aukje wordt geboren met de nodige complicaties. Ze blijkt aan een ernstige chromosoomafwijking te hebben en gaat niet oud worden. Zijn vader weet met de hele situatie ook geen raad meer en keert hen de rug toe. Koen ontfermt zich als enige over zijn zusje en neemt alle zorg op zich. Wanneer haar gezondheid als maar verslechtert, besluit Koen Aukje mee te nemen naar het paradijs op aarde, het Wad die ze in haar korte leven één keer gezien moet hebben.

 

Mijn ervaring:

Het is een enorm bijzondere, intrigerende en verrassende roman.

Je wordt langzaam het verhaal ingezogen. We volgen het verhaal vanuit het perspectief van de jongen Koen van het gezin. Je krijgt een goede kijk op zijn leven, zijn emoties en gedachtes, die je bij tijden echt kunnen verwonderen.


Het verhaal is op een hele bijzondere wijze geschreven. Je wordt als lezer soms bijna gedwongen om stil te staan bij de zinnen en de woordkeuze. Ze zetten je als lezer ongetwijfeld aan het denken. Daarnaast is ook niks aan dit gezin normaal, waardoor het ook een verhaal vol bijzondere, bizarre en soms de meest onwerkelijke gebeurtenissen zit.

De liefde voor de natuur, met name het Waddengebied en de dieren is door het hele verhaal heen bijna tastbaar.


Het verhaal blijft bizarre en onverwachte wendingen nemen die je als lezer niet ziet aankomen, waardoor dat het boek moeilijk is weg te leggen en je ook echt geboeid en geïntrigeerd houdt.

De opbouw naar het verrassende plot is alles behalve wat te verwachten was. Het meest ondenkbare lijkt te gebeuren het is hartverscheurend.

Nadat het boek uit is, blijft het verhaal bij je als lezer ongetwijfeld na borrelen. Wat is goed en fout? Wat gaat er werkelijk achter de nieuwsberichten van gezinsdrama's schuil?


Deze intrigerende roman is zeker een aanrader voor iedereen die open staat om zich te verwonderen over een kwetsbaar en ook hartverscheurend verhaal.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page