top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

No escape - Politie niet betreden – Cis Meijer

Van Uitgeverij de Fontein kreeg ik een recensie-exemplaar van deze veelbelovende jeugdthriller. Enorm bedankt!

Nederlands | Hardcover | 9789026166648 | 24 augustus 2023 | 240 pagina's Uitgeverij de Fontein Jeugd | Prijs €16,99


Voor het lezen:

Ik heb al een aantal boeken van De politie niet betreden serie gelezen en dat zijn stuk voor stuk aanraders. Bij de aankondiging van een nieuw boek van deze serie was mijn interesse dan ook gelijk gewekt, zeker toen ik ontdekte dat hij geschreven is door Cis Meijer. Een schrijfster die al hoog op mijn verlanglijstje stond. De prachtige, spannende en intrigerende cover maakt me erg nieuwsgierig naar het verhaal: een meisje op een verlaten pad in het donker met een zaklamp in haar hand.

 

Het verhaal:

Wanneer de lievelingsdocent van Ivy en Bella een grappige mail stuurt dat hij stopt, vindt iedereen dat een geslaagde grap. Ivy vindt het raar, zeker omdat ze gisteren bij hem langs ging voor bijles en niet thuis was. Als tijdens een schoolfeest waarbij een hypnose-act wordt gegeven Bella ook nog eens spoorloos verdwijnt, besluit Ivy op onderzoek uit te gaan. Ze ontdekt een foto waarop Ivy zoent met haar crush. Wat heeft dit te betekenen? Hebben haar en de verdwijning van hun docent iets met elkaar te maken?

 

Mijn ervaring:

Wauw! Wat een heerlijke meeslepende, vlotte en levendige schrijfstijl heeft Cis Meijer. Vanaf de eerste bladzijde word ik zonder moeite dit sterke en enorm spannende verhaal ingezogen. Ze weet door haar levendige en sterke dialogen een enorm realistisch en eigentijds verhaal neer te zetten. Ze heeft de personages perfect afgestemd op de belevingswereld met TikTok en Whatsapp.


Het verhaal is geschreven vanuit Ivy en Bella die elkaar per hoofdstuk afwisselen. Halverwege het verhaal volgt nog een derde en onbekend personage, dat de spanning van het verhaal nog verder weet te verhogen. Beide meisjes zijn enorm verschillend, realistisch en goed neergezet. Met name de druk die Bella van thuis ervaart, vind ik een mooie en krachtige toevoeging aan het personage en het verhaal.


De verhaallijn is realistisch, spannend en eigentijds. Ondanks dat ik zelf al wat ouder ben, kon ik me goed verplaatsen in de jonge meisjes en hun belevingswereld. Het verhaal wordt op sterke wijze opgebouwd. Door constant net niet te veel bloot te geven stapelen ook de vragen en de spanning gedurende het verhaal mooi op. Daarbij kent het verhaal een heftige diepgang die een goede toevoeging is op de al spannende verhaallijn. Naarmate het plot vordert zit je van de spanning op het puntje van je stoel. Het plot is verrassend en ijzersterk, zeker omdat er nog meer puzzelstukjes op zijn plaats vallen, dan ik in eerste instantie verwacht had.


No Escape is een ijzersterke en bloedstollende jeugdthriller die absoluut een must-read is. De personages zijn goed neergezet en de spannende, realistische en eigentijdse verhaallijn kent een mooie diepgang. Het is enorm meeslepend, levendig en vlot geschreven. Geweldig verhaal!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page