top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Nooit Gedacht – Latoya Morris

Alleen al de prachtige cover trok zo mijn aandacht, dat zonder ik verder de beschrijvende tekst van het verhaal had gelezen dit boek wilde lezen.

Nederlands | Hardcover | 9789464208542 | Druk: 1 | november 2021 | 300 pagina's | Uitgeverij Hamley Books


Beschrijving:

Het is de vierentwintigste eeuw. De aarde heeft een grote groei gemaakt, ruimtereizen maken behoren tot het gewone leven. Eavan is een afstammelinge van Wendy. Eavan is in bezit van haar dagboek, hierin staan verhalen over een vliegende jongen met een panfluit die haar mee nam naar een prachtig eiland waar je nooit volwassen wordt. Eavan is overtuigd dat dit verhaal werkelijk is gebeurd en zet alles op alles om deze planeet te vinden. Samen met haar vriend Chris gaat ze op zoek naar deze planeet. Maar is ze voorbereid op de werkelijkheid die ze daar zal aantreffen?

 

Voor het lezen:

De cover trok vanaf het eerste moment dat ik dit boek op social media langs zag komen mijn aandacht. De titel van het boek is perfect op de illustratie van de cover aangepast. Er zitten zoveel mooie details in deze cover. Ook het contrast van de donkere nacht en zee met de maan, de zeilen van het schip en de magie die gloeien en licht geven maken het echt bijzonder aantrekkelijk.


Conclusie:

Met het boek 'Nooit gedacht' borduurt Latoya Morris op het wel bekende verhaal van J.M. Barrie. Je moet niet verwachten dat je een hervertelling krijgt van het verhaal, want het is alles behalve dat. Het is een toekomstverhaal wat terug gaat naar Nooitgedachteland.

Zonder enige moeite zit je compleet in het spannende, magische, avontuurlijke en mooie verhaal. Tot in de details weet Latoya levendig te beschrijven van alles wat er in en om het verhaal gebeurd, waardoor je je echt compleet in het verhaal verliest. Je bent echt even op Nooitgedachteland en de fantasie van Lotoya lijkt eindeloos. Echt subliem! De karakters zijn sterk neergezet en hebben een eigen persoonlijkheid die zich naarmate het verhaal zich ontvouwt zich verder ontwikkelen. De leeft zo intens mee met de emoties van de personages, maar ook de gruwel blijft je in het verhaal niet gespaard. Ook die weet Latoya ons tot in details te beschrijven.

Het boek is heerlijk vlot en krachtig geschreven, precies wat je van een young adult kan verwachten. Hierdoor zit er een heerlijk verloop in het verhaal. De opbouw van de verhaallijn is erg goed gedaan, er zitten veel spannende wendingen in en het plot was echt een onverwachts en knallend einde.


Het is hoe dan ook een geweldig, mooi, spannend, fantasierijk, hartverwarmend en mooi boek. Voor iedereen die een boek zoekt om heerlijk in weg te dromen, dan is dit een mega dikke aanrader.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page