top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Nooit meer hetzelfde – Susan Muskee

Vanaf het moment dat ik de aankondiging van dit boek zag, was het een must-read. Toen kreeg ik ook nog de kans van HarperCollins om het boek te mogen lezen en recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789402710649 | Druk: 1 | juli 2022 | 368 pagina's | Uitgeverij HarperCollins | Prijs €17,99


Voor het lezen:

Vanaf het moment dat ik de aankondiging van dit boek zag, wist ik dat ik dit boek moest lezen. Het boek heeft een enorm uitnodigende cover die mij persoonlijk enorm aanspreekt. De cover ademt feelgood. De mint/turquoise cover met onderaan een silhouetten van een man en vrouw en twee vlindertjes en twee konijntjes in het gras. Bovenaan zie ook nog roze rozen en 2 vlinders. De typografie staat in een lichte cirkel en is hierdoor goed leesbaar. De titel in de roze kleur van de roze laten de cover echt knallen. Daarnaast hebben de titel, rozen en vlinder ook nog een spotvernis gekregen waardoor ze er nog meer uitspringen. Het design wordt ook doorgetrokken op de rus en achterzijde van het boek, waardoor het boek, ook in de boekenkast er heerlijk uit blijft springen. Ik heb nog niet eerder wat van Susan Muskee gelezen, dus ik ben erg benieuwd naar haar schrijfstijl en verhaal.

 

Het verhaal:

Claudette heeft het in haar leven gemaakt en het voelt compleet. Ze is de succesvolste relatietherapeut van het land en weet iedere relatie terug op de rit te krijgen. Ze heeft een eigen praktijk met lange wachtlijst en haar boek staat op de bestsellerlijst. Haar boek met relatietips krijgt voor de twaalfde keer een herdruk en ook voor haar online cursus is het dringen geblazen. Ook haar eigen liefdesleven is volgens het boekje. Ze is gelukkig getrouwd met Lammert, die haar grote jeugdliefde is en ze hebben een tweeling Rijk en Eloise.

Dan slaat het noodlot toe en zegt Lammert op een doodgewone woensdagavond tijdens het eten van een bord romige tagliatelle: 'Ik wil scheiden.' Het kunnen lijmen van het huwelijk lijkt toch een hele andere klus dan het redden van je eigen huwelijk.

 

Mijn ervaring:

Vanaf de eerste bladzijde werd ik door het verhaal en de gebeurtenissen van Claudette gegrepen, dat ik het boek gewoon eigenlijk niet meer weg kon leggen. Door het begin en het moment dat Lammert de woorden tijdens het eten zo lukraak op tafel gooit kan je als lezer niet anders dan helemaal met Claudette mee leven.


Susan Muskee heeft een heerlijke vlotte en krachtige schrijfstijl, eigenlijk precies wat je bij feelgood mag verwachten. Daarnaast heeft Susan Muskee ook een onwijs gevoel voor humor die door het hele boek terug komt. Het verhaal kent veel ups en downs en ook de nodige moodswings van Claudette die soms compleet in haar emoties meegaat weet Susan met de nodige humor te beschrijven, wat het verhaal dan gelijk weer een heerlijk luchtig maakt. De dialogen zijn sterk en maken het verhaal levendig. Zo levendig dat ik compleet in het verhaal op ging. Het karakter Claudette is heerlijk uitgediept. De andere karakters in het verhaal zijn ook allemaal goed neergezet en hebben een eigen persoonlijkheid, waardoor dat het perfect klopt in het verhaal.


Tussen de hoofdstukken door zitten korte citaten uit artikelen die gaan over relaties, deze geven een perfecte aanvulling op de verhaallijn. De verhaallijn is sterk, origineel en neemt constant heerlijke onverwachte wendingen, naar het plot toe dacht ik te weten wat er zou komen, maar om niet teveel te willen verklappen die het boek nog willen lezen, het plot was geniaal.

Het prachtige epiloog zorgde dan uiteindelijk weer voor een geweldig einde en zorgde ervoor dat ik het boek met een zucht en een grote lach op mijn gezicht dichtsloeg.


Wauw! Susan Muskee, wat een geweldig leuk en origineel verhaal. Ik heb ook enorm genoten van de drama's die met de nodige humor wist te beschrijven. Vanaf de eerste bladzijde zat ik in het verhaal en ik kon het boek dan ook amper wegleggen. Je hebt me weten te verrassen met je heerlijke schrijfstijl en ik kijk dan ook uit naar al je andere boeken.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
34 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page