top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Nu we hier toch zijn – Chantal van Gastel

Met de aankondiging van haar nieuwe boek én de kans om een gesigneerd exemplaar te bestellen kon ik natuurlijk geen nee zeggen tegen dit boek.

Nederlands | Paperback | 9789022597873 | 04 april 2023 | 448 pagina's | Uitgeverij Boekerij | Prijs 20,99


Voor het lezen:

Met de aankondiging van dit nieuwe boek van Chantal en de kans om een gesigneerd exemplaar te kopen kon ik het boek niet laten liggen. De cover is vrolijk, fleurig en enorm uitnodigend. Het idyllische stadsgezicht van Parijs, de vrolijke bloemen en de vrolijke typografie van de titel geven me het gevoel dat dit echt een boek is dat luchtig, vrolijk en vol liefde zit. Ik heb hoge verwachtingen, want Chantal van Gastel is een goede schrijfster.

 

Het verhaal:

Audreys leven zit in een sleur. Ze leeft het leven dat er van haar verwacht wordt, daarbij werkt ze al 10 jaar bij hetzelfde bedrijf en iedere dag uit bed komen wordt een grotere opgave. Ze heeft het gevoel dat niemand haar ziet staan en de promotiekansen lijken constant aan haar voorbij te gaan. Wanneer ze op een ochtend op kantoor verschijnt, weet die aantrekkelijke schilder haar aan het denken te zetten. Ze staat op instorten, maar blijft doen wat er van haar verwacht wordt. Totdat ze op een ochtend de schilder Lynx ontmoet die vanaf de steiger haar aandacht weet te trekken. Zijn levensmotto 'leven in het nu' zet haar aan het denken. Dan besluit Audrey in een opwelling voor één keer te doen wat ze altijd wilde doen. Ze belandt in Parijs zonder plan, maar misschien is dat juist wat ze nodig heeft...

 

Mijn ervaring:

Chantal heeft een heerlijk vlotte en levendige schrijfstijl, waardoor het verhaal tijdens het lezen voor je ogen ziet gebeuren. De personages Audrey en Lynx zijn enorm goed uitgediept. Je kan enorm goed hun denk- en handelwijze begrijpen en ze bewegen zich op enorm natuurlijke wijze door het verhaal.


Het kostte me toch een aantal hoofdstukken voordat ik echt lekker in het verhaal zat. Ik kan niet echt verklaren waardoor dit kwam, misschien omdat Audrey zo ongelukkig was en niet zichzelf was? Omdat later bleek dat Audrey op dat moment echt niet zichzelf was, vind ik het wel enorm knap dat Chantal dat een lezer ook door haar verhaal heen kan laten voelen. De verhaallijn is sterk, origineel en verrassend. Het is absoluut een verhaal waar je ook als filmliefhebber je pret op kan door de vele films en quotes die opgehaald worden. Ook de reis door Parijs is fantastisch beschreven en als lezer waan je je ook mee door de straatjes van Parijs. Wat een bijzonder toffe toevoeging is, is dat er in de bijlage de twee tours beschreven zijn zodat je ze ook zelf kan gaan ontdekken. Er zat een verrassend goede diepgang in het verhaal dat voor mij echt het verhaal extra mooi en bijzonder maakte. Tegen het einde heb ik dan ook meerdere tranen laten vloeien. Het plot is de kers op de taart en zorgt ervoor dat je bijna huppelend en springend het boek dichtslaat.


Nu we er toch zijn is een levendig en vlot geschreven verhaal waarbij je je als lezer even helemaal in Parijs waant en opgaat in een fantastisch, mooi en verrassend verhaal die een prachtige diepgang heeft. De boodschap 'leven in het nu' heeft Chantal in een prachtige verhaallijn weten neer te zetten. Een dikke aanrader.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page