top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Oktober – Søren Sveistrup

Nu over een aantal maanden deel twee van deze veelbelovende thriller verschijnt, hoogste tijd om deel één te gaan lezen.

Nederlands | Paperback | 9789400512009 | 07 januari 2020 | 544 pagina's A.W. Bruna Uitgevers | Prijs €17,99


Voor het lezen:

Deze thriller stond al heel lang op mijn verlanglijst. Nu de aankondiging kwam dat deel 2 over een aantal maanden verschijnt, moet ik nu mijn kans grijpen om te gaan genieten van het eerste deel. Ik heb erg hoge en goede verwachtingen. Zeker omdat dit boek is doorvertaald naar een film/serie op Netflix. Toch ben ik altijd van mening dat een boek beter is dan een film, dus tijd om van het boek te gaan genieten.

 

Het verhaal:

Na een jaar verlof keert Rosa Hartung op de eerste dinsdag van oktober terug naar haar post als minister van Sociale Zaken. Het is inmiddels een jaar geleden dat een psychisch gestoorde man de dood van haar dochter heeft bekend. Helaas is nog altijd niet het lichaam gevonden.

Op de dag dat Rosa terug keert naar haar positie, wordt op brute wijze een vrouw vermoord in haar huis in een buitenwijk van Kopenhagen. Haar handen zijn eraf gehakt. Rechercheurs Thulin en Hess, worden op de zaak gezet en op het plaats delict treffen ze een kastanjepoppetje aan. Dat kastanjepoppetje bevat een vingerafdruk van de verdwenen dochter van Rosa. Dan volgt een volgende moord en is al snel duidelijk dat de missie van de moordenaar nog niet voorbij is.

 

Mijn ervaring:

Søren Sveistrup heeft een levendige, filmische en erg meeslepende schrijfstijl. Als je eenmaal aan het boek begint weet het verhaal je zo te pakken dat je het gewoonweg moet bingen en je het niet meer weg kan leggen voordat het uit is. En dat zegt wat, met zo'n heerlijk dikke pil als dat dit boek is.


De personages zijn enorm interessant, uniek en erg realistisch. Ze zijn niet allemaal even vriendelijk en hebben soms hun vreemde en duistere kanten, maar dat maakt juist het verhaal erg waarheidsgetrouw en mega boeiend. Met name Rosa Hartung en de rechercheurs Thulin en Hess vind ik sterke personages die met aandacht en gevoel zijn neergezet.


De verhaallijn heeft een ijzersterke en diepgaande verhaallijn. Het is wel echt een thriller waarin veel verschillende lijnen en gebeurtenissen plaatsvinden, waardoor je echt scherp moet blijven. Søren Sveistrup weet keer op keer verbindingen met situaties en gebeurtenissen te leggen die je niet ziet aankomen. Het boek kent verrassende twists en juist dat zorgt ervoor dat het boek je echt op je stoel gekluisterd houdt. Daarbij weet Søren Sveistrup heel goed sfeer en gevoel op je over te brengen, waardoor het verhaal me meerdere malen echt laat huiveren.


Oktober is een supersterke, originele en spannende pageturner. Søren Sveistrup heeft zo'n vlotte en filmische schrijfstijl waardoor je helemaal in het verhaal op gaat. De personages zijn realistisch, natuurlijk en stuk voor stuk uniek en intrigerend. Daarbij weet Søren Sveistrup erg goed een sfeer en stemming neer te zetten en weet hij je gedurende het verhaal meerdere malen te verrassen met een onverwachte wending. Ik ben echt fan van deze schrijver en ik wil zeker meer van zijn boeken lezen.  


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

42 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page