top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Geloof, hoop en liefde 1 - Om eerlijk te zijn – Tammy Gray

Whoohoo! Uitgeverij KokBoekencentrum mega mega bedankt voor het recensie-exemplaar.

Nederlands | Paperback | 9789029734936 | 24 augustus 2023 | 384 pagina's KokBoekencentrum | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Ik kreeg van Uitgeverij KokBoekencentrum het eerste deel van een nieuwe christelijke feelgood serie die enorm hoog op mijn verlanglijstje stond. Mega mega bedankt, ik heb na het lezen van de flaptekst en natuurlijk van de mooie, warme en uitnodigende cover hoge verwachtingen van deze feelgood. De schrijfster Tammy L. Gray is voor mij nog onbekend, maar ik sta te popelen om het te gaan ontdekken, want ik verwacht een mooi, intens en enorm goed verhaal.

 

Het verhaal:

January Sanders doet er alles aan om haar heftige verleden en liefdesverdriet achter zich te laten. Haar tante regelt voor haar een tijdelijke baan in de kerk, ondanks dat ze niet gelovig is, grijpt ze deze kans met beide handen aan. Ze besluit haar visie en gedachten over het geloof voor zich te houden en de gemeenschap waarin ze terecht is gekomen te helpen, om zo haar eigen verdriet en zorgen te vergeten. Dan ontmoet ze in de kerk de knappe en gelovige gitarist Cameron en wordt het steeds moeilijker om de leugens verborgen te houden. Zeker als ze ook nog eens regelmatig haar tantes tuinarchitect Dillon tegen het lijf loopt, die eerlijk en oprecht is. Hij lijkt van haar verleden op de hoogte te zijn en wijst haar op haar fouten. Zullen de leugens de kans op liefde en geluk in de weg staan?

 

Mijn ervaring:

Tammy L. Gray heeft een ongelofelijk fijne, vlotte en levendige schrijfstijl waarin ze enorm veel gevoel weet te leggen. Het verhaal leest echt enorm fijn en prettig en is een op en top feelgood verhaal. Met de originele, sterke en prachtige verhaallijn weet Tammy L. Gray me direct te pakken. Het is een intens verhaal dat met bijzonder veel gevoel, diepgang en passie geschreven is. En weet me bijna vanaf de eerste pagina te pakken. De bijzondere en unieke personages zijn verrassend in de verhaallijn en met name het hoofdpersonage January. January is een vrouw die haar verleden verbergt en ook als ongelovige in een kerk gaat werken. Omdat het personage op enorm sterke en goede wijze is neergezet en uitgediept, kan je als lezer helemaal begrijpen waarom January bepaalde emoties, gevoelens en gedachten verbergt. Daarbij vormen de streng gelovige Cameron en de directe en recht voor zijn raap Dillon een mooi contrast tot elkaar. Daarbij weet Tammy L. Gray op de juiste momenten met een heerlijk gevoel voor humor het verhaal te verlichten waardoor het geen zwaar verhaal wordt. De originele en sterke verhaallijn kent een bijzondere diepgang en ook de manier waarop het geloof is meegenomen, is op hele natuurlijke en goede wijze gedaan, waardoor het klopt in de verhaallijn en niet geforceerd en/of opgedrongen voelt. Het versterkt zelfs de verhaallijn, zeker met de boodschappen en inzichten die January gedurende het verhaal weet te krijgen. Ik vind het mooi dat buiten January ook het verleden van Dillon wordt belicht, waardoor het verhaal veel meer body en inhoud krijgt. Het verhaal wist me door de bijzondere wendingen en gebeurtenissen echt te verrassen. Met een prachtig en mooi epiloog waarin het kippenvel op mijn armen staat, sluit het prachtige verhaal af. Om eerlijk te zijn, is een enorm intense, mooie, originele en prachtige feelgood die me door de sterke diepgang wist te verrassen. Het verhaal heeft mijn verwachtingen meer dan overtroffen. Het is een pakkend en levendig geschreven verhaal dat enorm mooie boodschappen en inzichten brengt. De verrassende en unieke personages zijn een rijke toevoeging aan de al sterke verhaallijn. Wauw, wat een prachtig en mooi eerste deel, ik verheug me nu al op het vervolg. Dikke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


התגובות הושבתו לפוסט הזה.
bottom of page