top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Omen – Cathinca van Sprundel

Ik kreeg van Dutch Venture Publishing een oproep voor recensenten van dit e-book. Het is een genre dat ik wat minder vaak lees, maar door de verhalenbundel en de prachtige cover werd ik enorm nieuwsgierig.

Nederlands | Paperback | 9789493265486 | 01 juni 2023 | 220 pagina's Dutch Venture Publishing | Prijs 16,95


Voor het lezen:

Van Dutch Venture Publishing kreeg ik de kans om deze science fiction verhalenbundel met 9 verhalen te lezen en te recenseren. Ik lees weinig science fiction, maar de combinatie van de bundel met 9 verhalen en de veelbelovende cover werd mijn aandacht getrokken. Op de cover is een prachtig beeld gemaakt van de titel van het boek met een dystropische sciene-fiction sfeer met een silhouette van een man. Ik ben benieuwd naar de verschillende verhalen.

 

Het verhaal: Een verzameling van negen korte SF-verhalen van auteurs uit diverse landen. Die enorm verschillend zijn. Wat voor leven is er na een Apocalyps? Het klimaat dat verandert, komt er een buitenaardse invasie, zombies, slaan we door in de technologie?

 

Conclusie:

De verhalenbundel bevat negen korte sciencefiction verhalen, die keer op keer enorm verschillend zijn van verhaallijn en sfeer en gevoel dat ze weten op te roepen. De verschillende auteurs waarvan verhalen in deze bundel voorkomen zijn Cathinca van Sprundel, Joanne Carlton, Lara Reims, Funda Özlem-Seran, Seran Demiral, Dimitra Nikoladour, Colin O'Sullivan, Kostas Caritos en Chiara De Giorgi. Op Lara Reims na, zijn het voor mij allemaal nieuwe ontdekkingen.


De verhalen zijn dus allemaal enorm verschillend. Sommige zijn zwaar, sommige luchtiger, andere wat vreemder en fantasierijker, dit zorgt ervoor dat het echt een variatie aan verhalen brengt. Wel zijn alle verhalen vlot en krachtig geschreven en hebben ze, door de korte verhaallengte, een vrij hoog tempo en gebeurtenissen. Het ene verhaal sprak me natuurlijk meer aan dan het andere. De eerste twee verhalen Vergeet met niet van Cathinca van Sprundel en Uitgangsdag van Joanne Carlton spraken me persoonlijk het meeste aan.


Omen is een verrassende verhalenbundel met negen hele uiteenlopende verhalen, geschreven door auteurs van verschillende landen. Het zijn allemaal verhalen die gaan over een wereld na de Apocalyps. De verhalen van Cathinca van Sprundel en Joanne Carlton waren mijn favoriet.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️
19 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page