top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Ommekeer – Sophie Ester

Ik won deze prachtige en veelbelovende misdaadroman op de Facebook pagina Heel Holland leest. Ik kreeg van Sophie Ester een gesigneerd exemplaar! Dank je wel

Nederlands | Paperback | 9789086603435 | 15 november 2017 | 273 pagina's Uitgeverij Ellessy Crime | Prijs €18,95


Voor het lezen:

Ik kende deze misdaadroman serie nog helemaal niet en kwam ermee in aanraking door de Facebookgroep Heel Holland leest. Hier kon het eerste deel van deze serie gelezen worden. De prachtige serene en simplistische cover spreekt me enorm aan en laat daarmee zien dat het een bijzonder boek moet zijn. Ik kan dan ook niet wachten om deze serie te gaan ontdekken, ik heb goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Wanneer een arrestatie volgt na een verkeersongeval in San Francisco, breekt de hel pas echt los. Een agent en zijn vrouw worden vermoord en een enorm gewelddadige overval op het bureau waar de arrestant gevangen zit volgt hierop. De dader ontkomt, maar laat wel een boodschap achter "Nobody messes with Robert Dayle!". Wat er ook geprobeerd wordt, ze komen maar niet achter de identiteit van Robert Doyle, maar de jacht op diens gezin gaat van start. Een heftig kat en muis spel volgt met enorm heftige gevolgen en gebeurtenissen. Het leven van het gezin zal in ieder geval nooit meer hetzelfde zijn.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met een aangrijpend proloog, waarin Carol terugblikt op de heftige gebeurtenissen die het gezin mee maakte en wat ze van deze periode mee kreeg. Hierdoor wordt mijn nieuwsgierigheid gewekt en wil ik ook graag de rest van het verhaal lezen.


Het verhaal wordt verteld door Carol, maar ze vertelt niet alleen haar eigen verhaal maar ook die van haar familieleden. Per hoofdstuk wisselen van een personage dat Carol verder weet uit te diepen. Het spanningsniveau is gedurende het hele verhaal. Ze weten in hun leven enorm veel heftige, aangrijpende en spannende gebeurtenissen mee te maken, terwijl ze zelf een rustig en ongestoord leven willen leiden. Robert Doyle blijft ze achtervolgen. Het verhaal kent een goede combinatie van een roman en spanning, waardoor het verhaal enorm lekker leest.

De opbouw naar het plot was sterk en wist me op veel momenten te verrassen en te verbazen. Waardoor het verhaal voor mij echt een extra pluspunt kreeg. Ondanks dat het eerste deel een afgerond einde kent, geeft het ook gelijk een opening naar het tweede deel.


Ommekeer is een heerlijke misdaadroman die me wist te verrassen. Het verhaal heeft een verrassende verhaallijn die enorm goed is uitgediept en vlot, krachtig en levendig beschreven is, maar ook de nodige spanning kent. Ondanks het afgeronde einde, geeft het boek ook een opening naar het tweede deel van de serie. Deze ga ik dan ook zeker lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page