top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Onbereikbaar dichtbij – Nicole Schelling

Een keer een kortverhaal, met een type verhaal dat ik eigenlijk nooit lees, maar een leuke uitstap om eens wat anders te proberen. Ik mocht mee doen met de blogtour van Books & Butterflies. Dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789464510652 | 13 mei 2022 | 58 pagina's | Adobe ePub | Uitgeverij Books & Butterflies | €5,99


Voor het lezen:

Een type verhaal dan dat ik normaal gesproken lees. Maar het leek me een leuke uitdaging het toch eens te proberen met een kortverhaal. De cover is in ieder geval mooi vormgegeven en daarmee uitnodigend, het is een mooie sprankelende paarse cover met een illustratie van een kussend koppel. Ik ben erg nieuwsgierig hoe dat het boek me gaat bevallen.

 

Het verhaal:

Vicky heeft haar oordeel al klaar over strippers, smakeloos met opgepompte spieren. Wanneer het toeval haar treft en ze oog in oog komt te staan met een stripper staat ze dan ook niet te springen. Als ze dan ook nog zelf op een stoel op het podium belandt slaat de paniek haar toe. Maar die aanraking en blik van de stripper doet alles in Vicky in vuur en vlam zetten en dat zorgt ervoor dat deze stripper niet meer uit haar hoofd verdwijnt. Ook al weet ze dat zo iemand compleet onbereikbaar is. Ze probeert hem echt te vergeten en door te gaan met haar leven, maar dan duikt die stripper ineens weer op, op een foto bij haar nichtje thuis. Haar nichtje lijkt deze stripper goed te kennen.

 

Mijn ervaring:

We volgen het verhaal van Vicky. Het karakter is op een goede manier neergezet en we krijgen een goede kijk ook in de emoties, gedachtes en gevoelens van Vicky waardoor je echt met haar mee kan leven in het verhaal. De schrijfstijl van Nicole Schelling is lekker vlot en krachtig en ze weet mooie dialogen in het verhaal te brengen, wat echt leven in het verhaal brengt.


De verhaallijn is heel leuk opgebouwd. Ondanks dat ik me in de eerste instantie niet helemaal kan invoelen met het karakter, dat van shoppen en stappen houdt, werd het wel snel een verhaal waar ik echt lekker in zat. Er zit ook veel leuke humor in het verhaal dat ik enorm kon waarderen. Het twijfelachtige gevoel dat ik nog aan het begin had was snel verleden tijd, want ik heb het kortverhaal in één keer uitgelezen. Het verhaal nam leuke wendingen en hoe dat het plot in elkaar zat, was iets wat ik niet verwacht had. Het epiloog maakte vervolgens het verhaal echt helemaal af en gaf het daarmee ook het op en top feelgood gevoel.


Ik ben blij verrast, door dit toch enorm leuke, sprankelende en verrassende verhaal. Ik weet zeker dat dit kortverhaal bij veel feelgood / chicklit lezers in de smaak zal vallen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,57 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page