top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Onder de Spaanse zon – Anna Thomas

Ik mocht met de leesclub op facebook mee doen en mocht als een van de eerste dit boek lezen en recenseren.Nederlands | Paperback | 9789024590544 | Druk: 1 | mei 2021 | 224 pagina's


Beschrijving:

Onder de Spaanse zon van Anna Thomas is het eerste deel van Nueva Vida, een heerlijke nieuwe feelgoodserie waarin je wilt blijven doorlezen!


Linda, Ellen en Judith – veertigers – zien elkaar na jaren weer terug. Alle drie zitten ze vast in hun huwelijk: Linda ergert zich enorm aan Mark, die alleen maar aan de bar hangt; Ellen probeert tevergeefs af te vallen terwijl ze vermoedt dat Bart vreemdgaat met zijn slanke collega; Judith wil dat Paul inziet dat ze blut zijn en dat hij stopt met zijn materialistische gedrag.

Wanneer alle stellen 25 jaar getrouwd zijn en Paul voorstelt om dit samen te vieren, stemmen de vrouwen met tegenzin in. De verschrikkelijke avond verandert echter in het grootste avontuur van hun leven. Met het glas wijn nog in de hand besluiten Linda, Ellen en Judith hun biezen te pakken en naar Spanje te vertrekken. Daar komen ze terecht in Nueva Vida, een klein dorp vol grote kansen. Kunnen zij daar opnieuw beginnen?


Een heerlijke serie die je wilt blijven doorlezen, vol herkenbare personages, humor, spanning, avontuur, liefde en veel Spaanse zon.

 

Mijn ervaring:

Het boek volgt 3 verhaallijnen die zich in deze tijd afspeelt, het is echt een verhaallijn van deze tijd. We volgen de verhaallijnen van 3 verschillende vrouwen die vastzitten in hun huwelijk;


  • Linda is met Mark getrouwd. Zij is bij haar eerste baan als kassière blijven hangen en Mark, werkzaam als printermonteur leeft daarnaast het leven van een eeuwige student. Ze leven compleet naast elkaar heen.

  • Ellen en met Nick getrouwd is. Ze heeft bij een vrachtwagen ongeluk haar kindje verloren. In die tijd is haar man vreemd gegaan. De relatie verloopt moeizaam en Ellen verdenkt Nick ervan dat hij vreemd gaat met zijn collega Marlies, waarmee hij het net iets te gezellig heeft.

  • Judith; die getrouwd is met Paul. Ze hebben een tweeling die in Amsterdam studeert. Paul heeft een gat in zijn hand en zijn status en aanzien betekenen alles voor hem. Terwijl de rekeningen zich maar blijven opstapelen en die promotie maar op zich laat wachten, gaat Judith ten onder aan alle stress en zorgen.


Deze 3 vrouwen waren jarenlang beste vriendinnen, ze zijn zelfs samen getrouwd. Daarna is het contact verwaterd. Nu 25 jaar later is het tijd voor een 25-jarig huwelijksfeest. Om de kosten wat te drukken komt Paul met het idee dit feest met alle stellen samen te vieren in de voetbalkantine. De vrouwen hebben hier alle 3 andere ideeën over maar stemmen toch in. Uiteindelijk loopt alles heel anders als verwacht, ze zijn het beu en besluiten op het feest nog om hun spullen te pakken en direct te vertrekken naar Spanje zonder hun mannen op de hoogte te stellen.


Van de schrijfster Anna Thomas, daar heb ik nog niet eerder wat van gelezen. Dit was mijn eerste kennismaking met haar boeken. De personages zijn herkenbaar en met haar vlotte schrijfstijl leest het boek heerlijk weg. Er zit veel humor, spanning, avontuur, liefde en drama in het verhaal, waarmee het genre overduidelijk “Feel Good” is. De 3 verhaallijnen van de 3 vrouwen blijven zich constant afwisselen. Hierdoor blijf je nieuwsgierig naar hoe het verder gaat. De wissel is prettig en stoort het verhaal niet. Door de combinatie van de 3 vrouwen met elk een eigen verhaallijn, die uiteindelijk weer samen komen maakt het voor mij een erg originele verhaallijn. Het enige minpunt aan het boek is dat het boek (het eerste deel), niet echt een afgerond verhaal is en dat het voor mijn gevoel ineens stopt. Helaas is het tweede boek van de vierdelige serie nog niet uit is, wat ik persoonlijk wel frustrerend vindt, maar dat is misschien de nieuwsgierige leesverslaafde in mij. Het boek is zeker een aanrader om te gaan lezen!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page