top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Onderhuids - Stefaan Desmet

Een nieuwe ontdekking en ik kreeg van Uitgeverij Hamley Books de kans het boek te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789464661705 | 10 mei 2023 | Adobe ePub | Uitgeverij Hamley Books | Prijs 5,99


Voor het lezen:

Ik ben dol op thrillers en voor mij kunnen ze niet spannend genoeg zijn. Daarbij ben ik altijd in voor nieuwe ontdekkingen. De schrijver Stefaan Desmet ken ik nog niet en ik ben dan ook erg benieuwd naar zijn schrijftalent. De cover van het boek straalt wel het triller gevoel uit. Een stad in de nacht, daarbij springt de lichte titel er mooi uit. Ik hoop op een spannend en goed verhaal.

 

Het verhaal:

Nausikaä Vleugels wordt op een zaterdagochtend ontvoerd aan de Donkvijver in Oudenaarde. Nausikaä Vleugels is de dochter van de welbespraakte politicus Albrecht Vleugels, die zich nogal kritisch en fel uitspreekt. Hierdoor heeft Albrecht Vleugels heel wat supporters maar ook een aantal heftige tegenstanders. Wanneer de ontvoerders iets laten weten, refereren ze aan de Oudenaarse dichter Joti T'Hooft. Een bizar genootschap van de roze bril stuurt de politie raadselachtige boodschappen met literaire verwijzingen. Hoofdinspecteur John Six, leidt het onderzoek naar Nausikaä en bijt zich vast in de literaire raadsels. Dan duikt er een vingerkootje op, waarvan gedacht wordt dat het afkomstig is van Nausikaä. Er volgt een tweede ontvoering. John Six duikt met Marlies DeWolf en Ilse Waeterloos dieper in de raadsels. Niemand lijkt de volledige waarheid te vertellen. Zal de waarheid aan het licht komen?

 

Mijn ervaring:

Stefaan Desmet heeft een krachtige en vlotte schrijfstijl, waardoor het verhaal in een vrij hoog tempo volgt. Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende personages en deze wisselen regelmatig. Hierdoor leer je de vele personages beter kennen en krijg je ook een beeld van hun denken en handelen. Wel heeft het verhaal zoveel personages, waardoor ik ze moeilijk uit elkaar kon houden, zeker omdat er soms de volledige naam, dan enkel de voornaam of enkel de achternaam of een roepnaam gebruikt werd. Hierdoor kwam ik niet echt in het verhaal.


De verhaallijn is origineel, zeker door de raadsels naar de literatuur. Wel was dit voor mij allemaal onbekende literatuur en zorgde de vele raadsels en de vele wendingen en gebeurtenissen bij mij wel voor verwarring, waardoor ik regelmatig even terug moest lezen in het verhaal om het goed te blijven begrijpen. Hierdoor is het een thriller waarbij je enorm goed moet opletten en scherp moet blijven, anders mis je gelijk belangrijke details in de verhaallijn. Het verhaal zat sterk in elkaar, als je alle puzzelstukjes kon blijven volgen.


Onderhuids is een verhaal dat ontzettend veel personages kent. Het verhaal wisselt dan ook regelmatig van perspectief, waardoor je een brede kijk krijgt op de gebeurtenissen. De verhaallijn kent een hoop wendingen, raadsels en gebeurtenissen, waardoor je goed moet opletten om niets te missen. Uiteindelijk weet Stefaan Desmet dit bij het plot wel tot een mooi eind te brengen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️
21 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page