top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Onderstroom – Linda Jansma

Ik kreeg van De Crime Compagnie de kans om mee te doen aan de blogtour van deze veelbelovende nieuwe thriller. Dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789461098702 | 21 maart 2024 | Adobe ePub De Crime Compagnie | Prijs 21,99 en E-book 9,99


Voor het lezen:

Ik heb al meerdere boeken van Linda Jansma gelezen. Ook in verschillende genres. Mijn voorkeur gaat uit naar haar thriller boeken, omdat ze hier voor mij het sterkste is. Het leek me daarom erg leuk haar nieuwe thriller te lezen. Gelukkig werd ik door De Crime Compagnie uitgekozen voor de blogtour. Ik hoop een spannend en verrassend verhaal, dat ook psychologisch goed in elkaar zit. De cover geeft in ieder geval al het ultieme thriller gevoel een jonge vrouw, drijvend op het water.

 

Het verhaal:

De dochter van Insa wordt op gruwelijke wijze om het leven gebracht, hierdoor wordt Hesters leven compleet verwoest. Haar huwelijk strandt hierdoor en haar zeilschool raakt in financiële moeilijkheden. Na twee jaar begint de zeilschool uit de slip te raken en worden de cursussen weer volgeboekt. Ook komt Timo, een goede vriend van Insa, terug voor zeillessen. Niet alleen Timo is terug, hij heeft ook zijn vader meegenomen, die overduidelijk een oogje op Hester heeft. Dan wordt er in de buurt opnieuw een jong meisje vermoord, waardoor Hester begint te vermoeden dat de moordenaar is teruggekeerd. Of zou hij nooit zijn weggeweest?

 

Mijn ervaring:

Linda Jansma heeft een vlotte en krachtige schrijfstijl, waarmee ze in vrij korte tijd een sterke en goede verhaallijn neerzet. Ze weet het hoofdpersonage Hester, de moeder van het eerste slachtoffer, op sterke wijze neer te zetten. Haar verdriet, verwarring en het gevoel van verlamming dat ze met zich meedraagt is echt te voelen. Daarbij zijn het hele normale, realistische en natuurlijke personages die aan het verhaal deelnemen, waardoor het verhaal bijna werkelijkheid lijkt.


Het verhaal heeft een sterke spanningsopbouw. Er ontvouwt zich een verhaal waarbij het nog altijd niet duidelijk is wie Insa heeft vermoord. Door de wendingen en gebeurtenissen in het verhaal weet Linda Jansma meerdere personages zo neer te zetten dat je ze verdenkt van de daden. Toch blijft Linda Jansma je met sterke twists in de verhaallijn verrassen. Dit kan ik erg waarderen. Zeker het plot, als ik iets niet aan zag komen, dan was het wel die ontknoping.


De onderstroom is een spannende en sterke thriller. De verhaallijn zit goed in elkaar, het bevat realistische en goed uitgewerkte personages. Daarbij weten de wendingen en gebeurtenissen je meerdere malen te verrassen en op een ander spoor te zetten, maar bovenal de plottwist, daarmee weet Linda Jansma je echt te verrassen en het verhaal sterk en goed af te sluiten. 


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page