top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Ontluikende hart – Joni Voorter

Via De Boekenvos kreeg ik de kans deze nieuwe feelgood novelle te lezen en te recenseren.

Nederlands | E-book | 9798223719984 | 01 november 2023 | Epub zonder kopieerbeveiliging (DRM) | De Boekenvos | Prijs €2,99


Voor het lezen:

Ik heb inmiddels met veel plezier een aantal novelles van Joni Voorter gelezen, hierdoor was ik ook weer erg nieuwsgierig naar haar nieuwe feelgood novelle. Van De Boekenvos kreeg ik de kans deze nieuwe novelle te lezen en te recenseren. Dank je wel. Ik heb goede verwachtingen. Wel moet ik eerlijk bekennen dat de grijze cover niet direct mijn aandacht weet te trekken en me het gevoel geeft van een feelgood. De illustratie daarbij is wel erg leuk van twee vrouwen die elkaar ontmoeten waarbij de ene vrouw een bos bloemen heeft en de andere een hond bij zich heeft.

 

Het verhaal:

De beste vriendin van Isla is op jonge leeftijd overleden. Ze heeft haar vriendin de belofte gedaan grootser te gaan leven. Met grootser bedoelt ze dat ze kleine stapjes zet naar een liefde in haar leven. Hiervoor maakt ze een profiel aan op een datingapp. Het is nog niet zo gemakkelijk als het lijkt, of dat dacht Isla, totdat ze per ongeluk opbotst tegen haar online match in het echte leven. Ilsa besluit haar kans te pakken, want ze heeft het immer haar vriendin beloofd.. zal het haar lukken om een groot liefdesverhaal te maken.

 

Mijn ervaring:

Joni Voorter heeft een hele fijne schrijfstijl voor een feelgood verhaal. Ze schrijft vlot, levendig en lekker luchtig. Daarbij leest het verhaal gemakkelijk en vlot weg, wat ik bij een feelgood erg waardeer.


Ik vind het erg leuk dat Joni Voorter in het verhaal heeft gekozen voor personages met een iets andere seksuele voorkeur als gewoonlijk het verhaal is. Hierdoor wordt het verhaal al net een tikje unieker dan typische doorsnee personages.


Het verhaal heeft een leuke, grappige en mooie opbouw. Het is mooi hoe Joni Voorter thema's als rouw, een opbloeiende liefde en alle onzekerheid die hierbij opspeelt in een verhaal heeft weten te verwerken. Het verhaal neemt mooie, grappige en ontroerende wendingen. Het verhaal heeft precies voldoende verhaallijn voor een novelle en voor je het weet is het verhaal dan ook alweer ten einde. Op prachtige wijze sluit het verhaal af.


Ontluikende hart is een mooie, grappige en ook ontroerende novelle. Joni Voorter heeft een vlotte, levendige en luchtige schrijfstijl en weet de thema's van rouw en een opbloeiende liefde op prachtige wijze in een mooie verhaallijn te genieten. Ik heb genoten. 


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️



6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page