top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Onze verloren harten – Celeste Ng

De cover en de veelbelovende flaptekst maakte me nieuwsgierig.

Nederlands | Paperback | 9789056727222 | 11 oktober 2022 | 368 pagina's Uitgeverij Signatuur | Prijs 24,99


Voor het lezen:

Alleen al de sprekende en bijzondere cover van dit boek weet mijn aandacht te trekken. Het heldere beeld van een veer op een blauwe achtergrond, vormt in samenwerking met de typografie van de titel van het boek een prachtig beeld. Daarbij is de flaptekst uitnodigend en maakt me nieuwsgierig naar het verhaal. Het is mijn eerste kennismaking met de schrijfster Celeste Ng, maar aangezien ze op de cover wordt geprezen als een New York Times bestsellerauteur heb ik hoge en goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Bird Gardner is twaalf jaar en woont bij zijn liefhebbende maar gebroken vader, sinds zijn moeder plotsklaps uit hun leven is verdwenen. Zijn leven wordt hierdoor al tien jaar bepaald door wetten die zijn opgesteld om de Amerikaanse cultuur te behouden en beschermen na een periode van economische instabiliteit en geweld. Vooral mensen van Aziatische afkomst lopen gevaar. Bird heeft nog weinig herinneringen aan zijn moeder en weet niet wat er met haar gebeurt is. Als hij een cryptische brief van haar ontvangt, gaat hij naar haar op zoek. Zijn gevaarlijke zoektocht leidt hem langs volksverhalen, een ondergronds netwerk en uiteindelijk naar New York City.

 

Mijn ervaring:

Wat een enorm mooie, aangrijpende en intense roman is dit. Celeste Ng weet enorm goed een sfeer en gevoel aan deze verhaallijn te geven, daarbij schrijft ze erg levendig. Haar soms poëtische en gedetailleerde beschrijving van een situatie, gevoel of gebeurtenis zorgen ervoor dat je er als lezer helemaal in mee kan gaan. De verschillende, unieke en uiteenlopende personages in het verhaal zijn bijzonder sterk en goed neergezet. Met name het hoofdpersonage Bird Gardner van twaalf jaar, wat natuurlijk al een opmerkelijke keuze is als personage voor een volwassen roman. Door de kinderlijke kijk wijze op de gebeurtenissen in de wereld en de verhaallijn zorgt ervoor dat het een bijzonder en intens verhaal wordt. Zeker door zijn verdriet en verwarring over het verlies van zijn moeder in zijn leven. Het verhaal heeft een intense, aangrijpende en bijzondere verhaallijn. Het verhaal is een combinatie van werkelijk gebeurtenissen in het heden en de geschiedenis en fictie. Deze realisatie zorgt ervoor dat het verhaal nog aangrijpender is. Met name met de kinderen die meegenomen worden en mensen die vanwege hun afkomst vermoord worden is erg choquerend. Zeker hoe dat in het boek wordt beschreven. Het is een verhaal dat je echt in zijn greep houdt, al kan ik het door de heftigheid waarin het verhaal bij me binnenkomt niet in één stuk doorlezen. Het heftige plot zorgt voor een bijzonder einde aan het verhaal. Onze gebroken harten is een bijzondere, mooie en aangrijpende roman. Het verhaal kent een bijzonder en uniek perspectief, namelijk een twaalfjarige jongen van waaruit het verhaal is geschreven. Door de heftigheid, gebeurtenissen en wendingen is het een verhaal dat je raakt en zeker altijd bij zal blijven. Echt een prachtige aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page