top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Openbaring – Jeroen Windmeijer en Tjarko Evenboer

Inmiddels heb ik met veel plezier al een aantal boeken van Jeroen Windmeijer gelezen. Ik kreeg van Xander Uitgevers de kans het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789401619103 | 23 maart 2023 | Xander Uitgevers | Prijs €24,99


Voor het lezen:

De cover wordt gesierd met een stadsgezicht van Jeruzalem met vuurspetters en een religieus kruis. De kleuren zijn mooi afgestemd op de typografie en de titel spat er goed vanaf. De ondertitel "Een levensgevaarlijke ontdekking. Een angstaanjagende sekte. Een bloedstollende jacht op de waarheid' maakt me enorm nieuwsgierig. Ik verwacht, zoals bij alle boeken van Jeroen, een goed onderbouwden spannend verhaal. Ik hoop ook mede door de ondertitel, dat dit een boek gaat zijn die je niet los wil laten en je op het puntje van je stoel laat zitten.

 

Het verhaal:

Docent Religieuze Antropologie Simon Ryevaar krijgt een verrassend en mysterieus telefoontje van zijn vriend en archeoloog Thomas. Thomas heeft in Turkije een grot met een vreemde inscriptie ontdekt die verband houdt met het Bijbelboek Openbaring. Wanneer deze informatie naar buiten komt, zal dit wel eens de hele geschiedenis op zijn grondvesten doen schudden. Nova le Temp doet onderzoek naar een religieuze sekte, waarbij ze al snel moet vrezen voor de gevolgen van haar journalistieke nieuwsgierigheid. Wanneer Simon en Nova elkaar treffen is dat het begin van een levensgevaarlijke reis dwars door Europa en verder, waarbij ze op zoek blijven naar de waarheid en vluchten van de mensen die hen hoe dan ook willen stoppen.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met een enorm heftig en prikkelend proloog, waardoor Jeroen en Tjarko ervoor zorgen dat mijn nieuwsgierigheid gelijk op volle kracht is en ik alles wil weten. Het verhaal is geschreven vanuit Simon Ryevaar, dat is de hoofdpersoon, maar er volgen ook hoofdstukken vanuit Nova, Dragonov en de redder. In de eerste instantie zijn het losse personages die gedurende de verhaallijn steeds meer connecties maken. Doordat je vanuit verschillende personages het verhaal en beeld mee krijgt, weet het verhaal een enorme diepgang te krijgen.

De verhaallijn is bijzonder goed opgebouwd. Het verhaal vormt een mooie combinatie met kunsthistorische kennis, maar wel zo dat de verhaallijn krachtig overeind blijft en misschien zelfs wel krachtiger en meer diepgang heeft. Alles zit tot in de details enorm goed in elkaar. Jeroen Windmeijer en Tjarko Evenboer hebben een vlotte en levendige schrijfstijl. Hierdoor zit er een heerlijk tempo in de verhaallijn, maar weten ze ook dingen zo te beschrijven waardoor het verhaal echt tot leven komt. Ze weten de spanning gedurende het verhaal goed hoog te houden, zeker door de heftige en verrassende wendingen die het verhaal neemt. Het plot was verrassend, sterk en liet zoveel puzzelstukjes op zijn plek vallen, dat ik alleen maar kan zeggen.. wauw, wat een goed boek. Openbaring is een vlot en levendig geschreven verhaal. Het is een spannend verhaal met de nodige kunsthistorische kennis, waardoor het wel een boek is waar je je hoofd goed bij moet houden. Maar dit zorgt juist voor een enorme diepgang en een enorm sterke verhaallijn die goed in elkaar zat. Het plot was verrassend en enorm sterk. Ik kan niets anders zeggen dan dat dit boek een dikke aanrader is en ik uitkijk naar het volgende deel!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page