top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

P.S. Ik haat je – Nicole Schelling

Ik was een van de gelukkige die mocht deelnemen aan de blogtour van dit nieuwe e-book. Dank je wel uitgeverij Books and Butterflies!

Nederlands | Paperback | 9789493200456 | Druk: 1 | april 2022 | 272 pagina's | Books & Butterflies| Prijs €21,95


Voor het lezen:

Ik heb voordat ik aan het boek begin nog niet de beschrijvende tekst gelezen en heb 'm enkel door de cover laten leiden. Ik lees niet vaak dit soort boeken, maar ik sta er altijd voor open om nieuwe dingen te ontdekken die me uiteindelijk toch goed weten te bevallen. Dus daar hoop ik in dit geval ook op. De cover geeft door de sepia-kleur foto's een gevoel van verleden tijd weer. De cover is maakt me in ieder geval nieuwsgierig naar het verhaal.

 

Het verhaal:

De drieëntwintigjarige Tamara heeft haar leven eindelijk weer op de rit. Op sommige dagen lukt het haar zelfs om niet meer aan de tijd te denken waarin ze zo vaak wenste dat ze iemand anders was. Haar middelbareschooltijd is een donker gat waar ze nooit meer in terug wil vallen, maar ze is zich er pijnlijk van bewust dat er veel triggers op de loer liggen. Alleen al bij het horen van de naam ‘Lukas’ breekt het angstzweet haar uit.


Tamara is vastbesloten haar verleden geen rol meer te laten spelen in haar heden en toekomst. Maar dan komt ze Lukas na een lange tijd weer tegen en op alle mogelijke manieren laat hij haar hart nog steeds sneller slaan…

 

Mijn ervaring:

Nicole heeft een hele vlotte schrijfstijl waardoor er gelijk vanaf het begin een heerlijk tempo in het verhaal zit. Het verhaal wisselt tussen nu en het verleden waardoor je als lezer langzaam beetje bij beetje ook meer over het verleden van Tamara te weten komt. Op deze manier weet Nicole het verhaal en de sfeer enorm goed op te bouwen. Ze heeft het karakter Tamara goed neergezet. Ook de andere karakters hebben allemaal een eigen persoonlijkheid. Toch heb ik me als lezer wat moeite om met Tamara mee te voelen. Waarschijnlijk is dit door het leeftijdsverschil en misschien ook het interessegebied.


De verhaallijn is leuk opgezet, de dialogen zijn erg levendig en je weet ook goed wat er allemaal in Tamara omgaat. Het verhaal neemt leuke wendingen waardoor het verhaal je weet te boeien en het nergens verveelt of je aandacht verliest. Wel vind ik dat Tamara naar het plot ineens snel switcht in haar gevoel/beslissing. Hierdoor sla je dan wel weer het boek met een goed gevoel dicht.


Deze new adult/feelgood is een leuke aanrader. Het genre is niet helemaal mijn smaak, maar ik moet zeggen dat ik toch genoten heb van het verhaal dat me van het begin tot einde heeft weten te boeien. Ik denk dat als dit je genre is, je hier zeker van zal smullen.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5
11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page