top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Paniek – Sandra J. Paul

Wat er ook gebeurt, Paniek is geen optie.


Nederlands | Hardcover | 9789463967662 | Druk: 1 | augustus 2021 | 300 pagina's


Beschrijving:

Willem

Er zijn knallen te horen. Is het vuurwerk? Maar dan klinkt er geschreeuw en breekt er paniek uit. Willem weet een schuilplaats voor zichzelf en vijf anderen te vinden. Er heerst paniek en wanhoop, ze zitten in the middle of nowhere, en contact met de buitenwereld is onmogelijk. Hoe lang zal het duren voordat de schutters hun schuilplaats ontdekken? Is hun einde nabij?


Jake

Jake is in schok, hij kijkt verward toe hoe de feestelijke gasten in paniek alle kanten op rennen. Ze kunnen geen kant op. Schoten echoën door het gebouw. Glas en bloed vliegt om hem heen. De schutters komen op hem af. Als hij nu niets doet, is het zeker voor hem voorbij.

Beide mannen nemen een drastisch besluit. Want wat er ook gebeurt, paniek is geen optie.

 

Mijn ervaring:

Dit boek, in tegenstelling tot de meeste (psychologische) thrillers, is een hardcover. De cover trekt de aandacht. Witte tegels met daarop glimmende bloedvlekken en kogels en met grote letters de titel Paniek. De cover spreekt de sfeer en een gruwel uit van wat er in dit boek staat te gebeuren. Met het binnenwerk wordt deze sfeer doorgezet, een zwart-wit foto van een trappenhal als schutbladen en tussen ieder hoofdstuk een zwarte bladzijde.


Ieder hoofdstuk begint bij een citaat, die een inleiding geeft op het hoofdstuk wat volgt. Het verhaal wordt opgedeeld vanuit 2 verschillende vertelperspectieven. We zien het verhaal eerst op chronologische volgorde door de ogen van Willem. Dan volgt opnieuw het verhaal, maar dan door de ogen van Jake, die voor een groot gedeelte chronologisch is en aan het einde steeds verder terug springt in de tijd, waardoor we uiteindelijk alle eindjes aan elkaar kunnen knopen. De verhaallijn wist me enorm te verrassen. Vanaf de eerste bladzijde was het spannend en zat ik volledig in het verhaal. De spanningsboog bleef gewoon constant hoog, zo erg dat ik soms vergat adem te halen. Het plot vond ik dan ook origineel (vanwege de 2 perspectieven), realistisch en hartverscheurend. Het verhaal had veel wendingen die ik niet zag aankomen.


De schrijfstijl van Sandra is vlot en krachtig en ondersteund hiermee de verhaallijn volledig, we houden de snelheid in het spannende verhaal waarin korte tijd enorm veel gebeurd. Daarnaast heeft Sandra ook de personages perfect uitgewerkt. Vooral de hoofdpersonages Willem en Jake. We volgen hun emoties en gedachtes en kunnen helder met hen meeleven. Daarnaast is haar schrijfstijl filmisch, ze weet het verhaal zo te schrijven dat je je echt compleet in het verhaal en de situatie waant.


Sandra heeft me zeker te weten aan weten te grijpen met deze psychologische thriller. De spanningsboog, de opbouw/plot van het verhaal, de manier hoe dat ze de personages en de situatie uit heeft weten te werken in dit spannende, huiveringwekkende en realistische verhaal heeft ze echt subliem gedaan. Ik ben zeker onder de indruk van dit boek en het schrijftalent van Sandra.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page