top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

People We Meet on Vacation – Emily Henry

Ik kreeg van Uitgeverij The house of Books de kans deze veelbelovende romcom te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789044366396 | 06 juni 2023 | 368 pagina's Uitgeverij The House of Books | Prijs €21,99


Voor het lezen:

Bij het zien van deze cover was gelijk mijn interesse gewekt. De cover heeft door de vrolijke en opvallende oranje cover met illustraties van twee zonnende mensen en palmbladeren absoluut het romcom gevoel. De titel is perfect afgestemd op de stijl van de illustratie en weet door de oranje achtergrond er goed uit te knallen. Daarbij maakt de zin "Meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht" me nieuwsgierig en geeft het hoge verwachtingen. De ondertitel "Twee beste vrienden. Tien zomervakanties. Een laatste kans om verliefd te worden." weet mijn belangstelling nog meer te vergroten.

 

Het verhaal:

Poppy en Alex, twee uitzonderlijke mensen kan je je haast niet bedenken.

Poppy is kleurrijk en opvallend gekleed, enorm impulsief, bruist en heeft een onverzadigbare reislust. Alex is rustig, introvert, bedachtzaam en zit het liefst thuis met een boek.

Toch zijn ze al jaren beste vrienden. Ze wonen ver uit elkaar, Poppy in New York en Alex in hun geboortestadje. Toch gaan ze ieder jaar samen op vakantie. Totdat het één zomer flink misloopt en ze elkaar niet meer spreken.


Poppy zit in een sleur. Ze voelt zich niet meer gelukkig, ondanks dat ze het leven heeft wat ze altijd al wilde. Wanneer iemand haar vraagt, wanneer ze zich voor het laatst gelukkig voelde antwoordt ze zonder twijfel dat dat haar laatste zomer met Alex was. Hierdoor besluit ze het contact op te zoeken en Alex te overtuigen nog één keer samen op vakantie te gaan en alles bij te leggen. Zal haar plan slagen?

 

Mijn ervaring: Het verhaal begint met een grappig en sprankelend proloog dat je gelijk enthousiast en nieuwsgierig weet te maken na meer over het verhaal van Alex en Poppy.


De twee hoofdpersonages Poppy en Alex zijn op sterke en unieke wijze goed uitgediept. Hierdoor kan je je als lezer in zowel Alex als Poppy enorm goed verplaatsen. Hoewel het verhaal vanuit Poppy helemaal verteld wordt, weet het personage Alex gelijk mijn hart te stelen. Daarbij weet Emily Henry ook de band en dynamiek tussen de twee personages enorm goed te verwoorden.


Emily Henry heeft een hele levendige, vlotte en luchtige schrijfstijl. De verhaallijn is origineel, bijzonder en erg leuk. Het verhaal kent een goede opbouw tussen heden en verleden, waardoor je als lezer gedurende het verhaal steeds nieuwsgieriger wordt gemaakt naar wat die ene vakantie ervoor zorgde dat hun band kapot ging én of dat het uiteindelijk tussen hen goed komt. Het verhaal is enorm levendig geschreven, waardoor je je echt op vakantie waant met Alex en Poppy. De levendige dialogen, geweldige zinspelingen en woordgrappen en de bijzonder grappige en leuke wendingen zorgen ervoor dat de tranen bij tijden over mijn wangen rollen van het lachen. Geniaal! Het verhaal kent een heerlijk en sprankelend einde waarbij ik het niet droog kon houden.


People We Meet on Vacation is een origineel, bijzonder, mooi en enorm grappig verhaal. Tijdens het lezen van dit verhaal waan je je door de levendige, luchtige en vlotte schrijfstijl even helemaal op vakantie met Alex en Poppy. De personages en de dynamiek tussen de personages is erg sterk en de woord- en zinspelingen zorgen ervoor dat je echt enorm kan lachen. Ik heb al gezien dat er meer boeken van deze schrijfster zijn verschenen, die ik na het lezen van dit geweldig leuke boek zeker wil ontdekken. Dikke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page