top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Perfecte wraak – Helen Fields

Dit boek leek me zo geweldig dat ik aan Ambo|Anthos vroeg om een recensie-exemplaar en die kreeg ik! Onwijs bedankt.

Nederlands | E-book | 9789026360794 | 16 februari 2023 | 306 pagina's | Adobe ePub | Uitgeverij Ambo|Anthos | Prijs €13,99


Voor het lezen:

Ik heb al zoveel enthousiaste reacties gehoord over Helen Fields, maar tot op heden nog altijd geen boek van haar gelezen. Nu met het verschijnen van haar nieuwste boek werd het eindelijk eens tijd om deze fantastische en veelbelovende schrijfster te gaan ontdekken. Van Ambo|Anthos kreeg ik de kans het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel. Het boek heeft een uitnodigende cover voor een thriller. Het gebroken glas met de bloedspatten beloven een spannend en sensationeel boek. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

De grootste dreiging tot nog toe is gaande in Edinburgh. Er worden aanslagen gepleegd met ingenieuze bommen, waarschijnlijk door een zelfstandig opererende crimineel. Verspreid door de stad vallen slachtoffers, niemand lijkt veilig. Ava Turner en Luc Callanach hebben als rechercheurs dagelijks met de dood te maken. Maar wanneer duidelijk wordt dat elke bom bedoeld is als valstrik voor hen is het toch wel een andere zaak. De kans dat ze zelf om het leven komen, wordt steeds groter. Het dodental loopt op en de werkwijze van de dader wordt gruwelijker. Ze moeten zien te ontdekken wie de dader is voordat ze zelf het slachtoffer worden...

 

Mijn ervaring:

Het kost niet veel moeite om helemaal meegezogen te worden in dit spannende verhaal. Ook al is dit deel 7 van de serie en heb ik voorgaande delen niet gelezen, toch kost het me geen enkele moeite mee te gaan in het verhaal.


Helen Fields heeft een hele levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl. Haar beschrijvingen zijn echt sterk en de levendige dialogen zorgen ervoor dat je het verhaal helemaal voor je ziet. De verhaallijn is sterk, origineel en soms heftig en schokkend. Helen Field gaat lugubere beschrijvingen van de aanslagen niet uit de weg en weet ze in details, geuren en kleuren te vertellen. Dit zorgt er wel voor dat je echt in het verhaal op kan gaan. Daarnaast zit er een heerlijk tempo in de verhaallijn en neemt het verhaal zoveel wendingen dat je het boek niet weg kan en wil leggen. Daarnaast bevat het verhaal een dubbele verhaallijn, namelijk die van Ava Turner en Luc Callanach als die van de andere kant. Ze weet de spanningsboog naar het einde toe enorm hoog te houden. Ik had zelf het plot iets anders bedacht, maar wauw, wat valt de puzzel super tot in het detail in elkaar. Hierdoor wist het plot me te verrassen. Toen volgde er nog een overtreffende plottwist die een heel ander einde aan het verhaal wist te maken.


Perfecte wraak is een enorm spannend, aangrijpend en origineel verhaal dat enorm goed in elkaar zit. Zeker omdat je de verhaallijn van de rechercheurs als die van de andere kant te zien krijgt. Tijdens het lezen van het verhaal zat ik constant op het puntje van me stoel en naarmate het plot vordert weet Helen Fields de spanningsboog echt tot een hoogtepunt te brengen. Het plot én de plottwist waren geweldig. Deze spannende thriller is absoluut een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page