top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Pingwing – Rick Meijer & Jade van der Zalm

Ik had al meerdere malen de illustraties van Jade van Pingwing langs zien komen op social media en ik was daar al helemaal verliefd op, dus ik ben onwijs benieuwd naar het hele prentenboek. En toen ik ook nog eens gevraagd werd voor de blogtour was ik helemaal dol enthousiast.Nederlands | Hardcover | 9789021681870 | Druk: 1 | juli 2021 | 38 pagina's


Beschrijving:

Een prachtig, lief en warm prentenboek over familie, heimwee en thuiskomen.


Pingwing vindt het leven op de Zuidpool maar saai. Het is er koud, het is er iedere dag hetzelfde en er gebeuren weinig spannende dingen. Pingwing heeft dan ook een grote droom, hij wil weg. Hij wil naar het zonnige zuiden. Dan krijgt Pingwing de kans van zijn leven, hij belooft zijn vader en moeder om iedere dag iets te laten horen. Dat doet Pingwing en zo begint zijn reis vol avonturen, naar het zonnige zuiden. Maar is die droom echt wat Pingwing wil? Is zo’n vakantie echt zo leuk als dat hij gedacht had?

 

Voor het lezen:

De cover alleen al straalt heel veel liefde en warmte uit en de illustratie is veelbelovend. Dus ik ben enorm benieuwd naar het avontuur en de vakantie van Pingwing.


Tijdens het lezen: Het is een prachtig prentenboek. De korte en krachtige tekst van Rick in combinatie met de prachtige illustraties van Jade versterken elkaar enorm.


Conclusie: Het is een prachtig, kleurrijk, en liefdevol prentenboek. Hier zit enorm veel liefde en passie in, dat straalt het boek en het verhaal aan alle kanten uit.


Dit is een prachtig prentenboek wat absoluut niet mag ontbreken in jouw boekenkast. De reis van Pingwing is avontuurlijk, mooi, maar belicht ook een andere zijde, namelijk dat het niet zoals thuis is. De plek bij je familie en vrienden. Het is oké is dat je deze dan mist. En dat gevoelens van heimwee en verdriet er mogen zijn. Het is ook erg leuk dat het boekje erg van nu is, Pingwing die video belt met zijn ouders op de Zuidpool vind ik echt geweldig bedacht.


De mooie krachtige, begrijpbare en vlotte teksten van Rick, in samenwerking met de mooie, warme en liefdevolle illustraties van Jade vormen een heel mooi geheel. Het boekje straalt een enorme liefde en passie uit.


Ik heb het verhaal dan ook gelijk eerst 3 x gelezen omdat ik het zo onwijs mooi vond en zo kon genieten van de mooie illustraties in het prentenboek.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page