top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Plankgas Sabine - Sportschool 3 – Renée Olsthoorn

Na deel één en twee, kon natuurlijk het lezen van deel drie van de serie niet uit blijven.

Nederlands | E-book | 9789020541229 | 27 september 2022 | Adobe ePub Uitgeverij Zomer&Keuning | Prijs €7,99


Voor het lezen:

Na de twee ongelofelijk heerlijke en leuke delen, is het de hoogste tijd voor het derde en laatste deel van deze serie. De cover sluit qua illustratie perfect aan op de twee voorgaande delen, door een illustratie in dezelfde stijl. Ditmaal is gekozen voor een gele cover met een kickboxende vrouw. In het tweede deel is Sabine al een beetje naar voren gebracht, maar ik sta te popelen om haar verhaal en avontuur in de liefde te gaan ontdekken.

 

Het verhaal:

Het derde deel van de Sportschool-serie van Renée Olsthoorn. Sabine is ambulancechauffeur en doet dit werk met enorm veel liefde en passie. In haar vrije tijd is ze vaak te vinden in de sportschool voor Zumba of kickbokslessen om haar hoofd leeg te maken. Bij een ongeval treft ze Pepijn, een gezicht dat ze kent van de sportschool. Deze aantrekkelijke man maakt iets in haar los en al snel ontwikkelt zich een relatie. Wel blijft Sabine constant twijfels houden, is hij wel de ware voor haar? Dan leert ze tijdens de kickboks lessen Garry kennen. Hij helpt haar graag de basisprincipes van het kickboksen bij te brengen, maar ook hij weet haar gedachten op hol te brengen...

 

Mijn ervaring:

Met het derde en laatste deel van deze geweldig mooie en leuke serie weet Renée Olsthoorn je echt de kers op de taart te geven. Renée Olsthoorn heeft een enorm levendige, luchtige en vlotte schrijfstijl waar aan alle kanten de humor vanaf spat. Ook bij het lezen van het derde deel zat ik na het lezen van een paar bladzijden al weer compleet in het verhaal. In het derde deel volgen we het verhaal van het personage Sabine dat in de eerste twee delen al regelmatig langs zagen komen. Het is super gaaf, dat in het derde deel Sabine weer een totaal ander personage is dan Zoë en Veerle. Daarbij is het erg leuk dat de levensloop van Veerle en Zoë in dit derde deel ook verdergaat. Hierdoor weet Renée Olsthoorn op prachtige wijze de verbinding met alle drie de boeken te maken en te behouden. De verhaallijn is ook in het derde deel weer uniek, origineel en erg leuk! Renée Olsthoorn weet de verhaallijnen perfect op elkaar aan te sluiten en daarnaast toch sterk en eigen te maken. Ook deze verhaallijn is weer erg eigentijds, realistisch en zit bijzonder goed in elkaar. De bad guy die Sabine in dit deel treft heeft Renée Olsthoorn echt op geweldige wijze weten te verwoorden. Daarbij moet ik zeggen dat ik een zwak heb gekregen voor Mick, dat personage...love it! Daarbij was dit echt zo'n verhaal waarbij je Sabine als lezer wilt helpen en wilt verlossen van die kwallenbal van een Pepijn, al weet ze zich op verbazingwekkende en hilarische wijze goed van zich af te slaan. Met een op en top en zwijmelend feelgood einde sluit deze grandioze serie af. Plankgas Sabine, was het derde, mooiste, leukste en prachtigste verhaal van deze TE leuke feelgood serie. Renée Olsthoorn heeft zo'n heerlijke vlotte en levendige schrijfstijl waardoor je compleet in het verhaal op gaat. Daarbij is aan humor en hilariteit geen gebrek. Renée Olsthoorn heeft een prachtige verbinding in de driedelige serie weten te leggen, waardoor ook de verhaallijnen in de opvolgende delen doorlopen. Met het derde en mijn absolute favoriete deel van deze serie sluit deze ONWIJS leuke serie af. Heb je deze serie nog niet gelezen? Snel gaan doen!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


17 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page