top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Podiumbeest - Marjon Weerink

Met de oproep voor recensenten van Uitgeverij Zomer&Keuning voor dit feelgoodboek dat beloofd boordevol humor te zitten hoef ik geen moment te twijfelen. Gelukkig kreeg ik de kans het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789020546514 | 22 maart 2023 | 320 pagina's Uitgeverij Zomer&Keuning | Prijs €15,-


Voor het lezen:

Een feelgood die vol humor en romantiek zit, daar ben ik altijd voor in. De spetterende en uitnodigende cover weten gelijk mijn aandacht te trekken. Het is een vrij donkere cover voor een feelgood, maar wel helemaal passend bij de titel van het boek. Ik heb nog niet eerder iets van Marjon Weerink gelezen, dus ik ben erg benieuwd of ze me met haar schrijfstijl weet te pakken.

 

Het verhaal:

We volgen Lisa, die enorm graag in de spotlights staat. Wanneer ze hoort dat haar toneelvereniging samen met een andere vereniging een musicalproductie van Belle en het Beest neer gaat zetten, gaat ze direct voor de hoofdrol van Belle. Wanneer ze ook die kans krijgt is ze door het dolle heen, totdat ze ziet wie haar tegenspeler is. Het is Alex, de jongen die ze jarenlang tot op het bot pestte op de basisschool. Ze kampt al jaren met schuldgevoelens, maar heeft nooit enige actie ondernomen. Hoe beter ze Alex leert kennen, hoe moeilijker ze het vindt om haar excuses over het verleden te maken, maar hoe ingewikkelder haar gevoelens voor Alex worden.

 

Mijn ervaring:

Na het lezen van de eerste bladzijde zat ik al compleet in het verhaal. Het is enorm vlot, krachtig en levendig geschreven. Het hoofdpersonage Lisa is enorm goed uitgediept en je kan er helemaal in opgaan. Ieder hoofdstuk begint met een cursieve tekst die terugblikt op een verschrikkelijk verleden. Al snel blijkt dit het verleden van Lisa te zijn die iemand flink het leven zuur maakt en pest. Toch weet Marjon Weerink deze tekst zo te schrijven dat de stukken ook een nieuwsgierigheid bij je op weten te roepen en je hier meer duidelijkheid over wilt. Vervolgens beleven we het verhaal van Lisa en haar leven op chronologische volgorde. Buiten Lisa zijn ook de andere personages sterk en levendig neergezet. Je ziet ze echt voor je als je het verhaal leest.


Het verhaal kent een originele, boeiende en verrassende verhaallijn. Het verhaal is op en top een feelgood verhaal met de nodige humor. Al kan ik het ook bijzonder waarderen, dat Marjon Weerink ook hele gevoelige onderwerpen als pesten, seksueel misbruik, dementie en overlijden op een passende manier in het verhaal heeft weten te verwerken. Hierdoor wordt het een feelgood met een goede inhoud. Het is een verhaal dat je absoluut leest met een lach en een hoop tranen. Maar wat een heerlijk en spetterend einde heeft Marjon aan deze feelgood weten te breiden, dit zorgt ervoor dat je het boek met een glimlach dichtslaat.


Podiumbeest is absoluut een dikke aanrader voor alle feelgood liefhebbers! Het is een feelgood met de nodige diepgang en een enorm sterke verhaallijn. Het is een boek waarin je jezelf verliest en die je ongetwijfeld met de nodige lachbuien en tranen leest. Wat een prachtig verhaal en een heerlijke schrijfstijl, ik wil zeker meer van Marjon Weerink lezen!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page