top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Polaroids van ons - Marthe Verelst

Ik kreeg van Uitgeverij Hamley Books de kans, de nieuwe feelgood te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789464661996 | 17 augustus 2023 | Adobe ePub Uitgeverij Hamley Books| Prijs €2,99


Voor het lezen:

De romantische en stralende cover van deze feelgood maakt me direct nieuwsgierig naar de novelle. De polaroid van een stel dat elkaar verliefd in de ogen kijkt, geeft mij de verwachting dat ik een boek ga lezen waar de spetters en vonken vanaf vliegen. De typografie is hier stijlvol op aangepast. Het is de eerste novelle die ik van Marthe Verelst ga lezen, dus ik weet nog niet wat ik van haar schrijftalent kan verwachten.

 

Het verhaal:

Vier vrienden, Lisa, Ilias, Sam en Amber, zijn al jaren met elkaar bevriend en besluiten om samen voor twee weken naar Italië te gaan. Vier maanden voordat ze op vakantie gaan, gaat de relatie van Ilias uit. Hij heeft enorm veel tijd en verdriet nodig om de gebeurtenissen te verwerken. Lisa staat hem onvoorwaardelijk bij om hem te steunen. Daarbij zet ze haar eigen gevoelens opzij en moet ze voor Sam een geheim bewaren. Tijdens de vakantie ontdekt Ilias wat hij wel wil in een relatie.

 

Mijn ervaring: Deze novelle is geschreven vanuit Lisa en Ilias, hierdoor bekijk je het verhaal vanuit de twee personages. Het verhaal is vooral geschreven vanuit dialogen, dit maakt het verhaal vooral erg levendig, maar zorgt er wel voor dat je iets minder weet over de gevoelens en gedachten van de personages. Behalve natuurlijk op het moment dat ze die uitspreken. Daarbij krijg je hierdoor ook net wat minder van de vakantie omgeving mee waarin het verhaal zich afspeelt. Van mij persoonlijk had dit net een tikkeltje meer gemogen.


Marthe Verelst heeft een enorm prettige en vlotte schrijfstijl en ook de dialogen zijn erg sterk en realistisch. De dynamiek van de vriendengroep en het geheim waarmee Sam worstelt, waar enkel Lisa weet van heeft, is ook op prachtige en realistische wijze in het verhaal verwerkt. De verhaallijn is leuk, bevat leuke humor en leest erg prettig. Er zit niet veel diepgang in het verhaal, maar voor een novelle is dat voor mij niet noodzakelijk, het verhaal weet me door de leuke wendingen en gebeurtenissen geboeid te houden tot het heerlijke plot en het feelgood einde.


Polaroids van ons, is een leuk verhaal dat vooral uit dialogen bestaat. Tijdens de korte hoofdstukken wisselt het perspectief tussen Lisa en Ilias, waardoor het verhaal op leuke wijze wordt opgebouwd. Daarbij bevat het verhaal leuke humor, die het heerlijk luchtig houdt. Het verhaal weet me door de wendingen en gebeurtenissen wel te vermaken en het verhaal eindigt met een op en top feelgood einde.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

20 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page