top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Pompoensoep en vallende bladeren – Jolien de Pauw

Een nieuw novelle helemaal passend bij deze tijd voor het jaar, daar zijn we altijd voor in. Ik kreeg van Hamley Books de kans om het boek te lezen en recenseren. Dank je wel!

Nederlands | E-book | 13 oktober 2022 | 9789464661293 | Adobe ePub | Uitgeverij Hamley Books | Prijs €2,99


Voor het lezen:

Aangezien het volop herfst is en ik dol ben op dit seizoen, maakt een heerlijke novelle in herfstthema het feest wel echt compleet. Ik kreeg van Hamley Books digital de kans om het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel. De cover van deze novelle is enorm uitnodigend en ademt door de vrolijk illustratie en kleuren een vrolijke herfstsfeer. De titel is hier dan ook perfect op afgestemd. Met deze cover kan ik niet anders dan enorm veel zin krijgen om te gaan lezen.

 

Het verhaal:

Een heerlijke novelle boordevol vallende bladeren, Halloween en... liefde!

Jannie heeft een grote hekel aan Halloween. Van pumpkin spice lattes tot alle griezelversieringen, ze verafschuwt de boel. Ze kan dan ook niet wachten tot het weer voorbij is. Dit heeft alles te maken met de verschrikkelijke ervaring haar ex haar aandeed. Gelukkig heeft ze dit jaar gezelschap van haar hond. Ze werpt zich onbedoeld in de armen van een hele knappe man, zou dit haar blik op Halloween kunnen veranderen?

 

Mijn ervaring:

De schrijfstijl van deze novelle is op en top feelgood. Het verhaal leest heerlijk vlot en krachtig weg en er zit een goed verloop in het verhaal dat vol emoties zit.

We volgen het verhaal van Jennie. Ondanks dat het een novelle is heeft Jolien de Pauw het personage goed neergezet en krijg je er als lezer ook gevoel mee waardoor je lekker in het verhaal op kan gaan.


De verhaallijn is goed opgebouwd en door de korte hoofdstukken, kon ik de novelle niet wegleggen en heb ik hem in één keer uitgelezen. Het verhaal neemt ook leuke wendingen die de feelgood-sfeer er goed in houden. Daarnaast is het ook echt een herfstverhaal, waardoor dat ik nog meer van de heerlijke herfst-vibes geniet. Het plot is misschien niet super verrassend, maar zorgt er wel voor dat je met een goed gevoel de novelle dichtslaat.


Ik heb genoten van deze novelle die absoluut het herfstgevoel oproept. Voor alle feelgood- en herfst liefhebbers is deze novelle een leuke aanrader om te gaan lezen. Het was mijn eerste kennismaking met Jolien de Pauw, maar ik kijk uit naar meer verhalen van haar.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5
6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page