top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Praktische gids voor een gelukkige hond – Cesar Millan

Na alle seizoenen op TV, is nu mijn voornemen om ook alle boeken van Cesar Millan te lezen. Op naar het 2de boek dat ik van hem ga lezen.


Nederlands | Paperback | 9789048817757 | Druk: 1 | 224 pagina's | Overamstel Uitgevers


Beschrijving:

98 essentiële lessen voor elke hondeneigenaar


Met Cesars praktische tips en zijn inzicht in het gedrag van mens en hond is het opvoeden van je hond tot een gezond, blij en evenwichtig dier dichterbij dan ooit. Cesar doet aanbevelingen voor het vinden van de juiste hond, het aanpassen aan veranderende levensomstandigheden en het corrigeren van het meest voorkomende wangedrag.

'Het is een combinatie van alles wat ik de afgelopen tweeëntwintig jaar heb opgestoken over hondenpsychologie en -training in één simpel, gemakkelijk te lezen boek. Na het lezen van deze gids heb je veel geleerd over de manier waarop het brein van een hond werkt en hoe je een goede roedelleider voor je eigen hond kunt worden.' Cesar Millan
 

Voor het lezen:

Ik ben enorm gefascineerd door de technieken en de manier hoe Cesar met honden en hun problemen en vooral de problemen van de eigenaren om weet te gaan. Al meerdere keren alle afleveringen van alle seizoenen gekeken, nu tijd om ook eens al zijn boeken te lezen.


Tijdens het lezen:

Ook dit boek ademt weer helemaal de identiteit van Cesar Millan. De manier hoe dat hij praat zo schrijft hij ook. Hierdoor is het heerlijk vlot, toegankelijk en goed te volgen. Hij beschrijft duidelijk de verschillende situaties die spelen en zijn manier van handelen hierin met welke resultaten.


Conclusie:

Zowel de aanpak in het algemeen als het aanleren van kunstjes en goed gedrag komen in dit boek uitgebreid aan bod. Hij zoekt in alles naar een evenwichtige relatie tussen de baas en de hond, dit vind ik enorm sterk.


Met dit boek krijg je goed inzicht dat het opvoeden van een hond veel geduld en tijd vergt en dat consequentie en duidelijkheid echt belangrijk zijn. Verder is het belangrijk de hond te zien als hond en geen menselijke eigenschappen er op te projecteren, aangezien dat totaal niet bijdraagt aan een goede opvoeding. Het is goed om een hond als hond te zien en ieder hond heeft een eigen karakter en vraagt om een andere manier van aanpak. Hiervoor is niet 1 regel te bedenken.

Daarnaast werkt hij weinig met beloning in de zin van eten of een koekje maar voor de benadering van affectie en waardering en liefde voor de hond. Cesar laat zien dat door middel van gezag, dominantie en discipline je je hond enorm goed op kan voeden en problemen kan voorkomen.


Dit boek heeft me zeker een hoop inzichten gegeven en een hoop geleerd. Ik weet zeker dat deze kennis me in de toekomst van pas zal komen als er een hondje in mijn leven gaat komen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page