top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Puur zakelijk – Marloes Berghege

Na de koffie salon waar ik enorm van genoten heb, was ik enorm benieuwd naar het nieuwe e-book van Marloes. Van Zin in feelgood kreeg ik de kans om het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789021032078 | Druk: 1 | juni 2022 | 247 pagina's | Adobe ePub | Uitgever: Luitingh-Sijthoff | Prijs €9,99


Voor het lezen:

Na het beluisteren van alle drie de delen van de koffie salon van Marloes Berghege, die me enorm goed bevielen. Was ik natuurlijk ook benieuwd naar haar nieuwe e-book. Dit maal een stand alone. De cover is uitnodigend. Wederom is gekozen voor een illustratie op de cover, wat een heerlijk feelgood gevoel geeft. De titel springt er goed uit. Mijn verwachtingen zijn, na het beluisteren van de koffie-salon, hoog.

 

Het verhaal:

We volgen Bo, die een droombaan heeft weten te bemachtigen als junior agent bij een groot agentschap voor kunstenaars. Helaas houdt haar baan op dit moment alleen niet veel meer in dan koffie halen en printen. Ze is gefrustreerd, was ze heeft grote dromen. Wanneer haar baas Tim aankondigt dat een van haar favoriete kunstenaars, Lucy Rood, bij het agentschap komt en een van de junior agents deze krijgt toebedeeld weet ze dat alles moet geven. Ze doet Tim een zeer aantrekkelijk aanbod. Ze helpt hem aan een date met Lize, Bo's collega en zij wordt t agent van Lucy Rood. Zoals je kan verwachten wordt puur zakelijk toch snel persoonlijk...

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint dat Bo op het werk een ongemakkelijke situatie meemaakt, waardoor je gemakkelijk het verhaal in wordt getrokken. Marloes Berghege heeft een hele vlotte en krachtige schrijfstijl, waarbij de nodige humor niet ontbreekt. Haar dialogen zijn levendig waardoor je gemakkelijk in het verhaal opgaat.


Het karakter Bo, is goed uitgediept, waardoor je als lezer goed met de gebeurtenissen van Bo opgaat. Ook de andere karakters in het verhaal zijn enorm goed en leuk neergezet. Ik kan het erg waarderen als een schrijver/schrijfster verschillende unieke persoonlijkheden in een verhaal weet te brengen. Dat heeft Marloes in dit verhaal zeker gedaan.


De verhaallijn is onwijs leuk opgezet. Het verhaal neemt enorm veel (onverwachte) wendingen waardoor je je als lezer geen moment verveelt, maar dat betekent ook dat het verhaal eigenlijk niet weg te leggen is. Naarmate het plot in zicht komt, nemen de gebeurtenissen en wendingen alleen maar toe. Hierdoor wil je gewoon weten wat de ontknoping gaat brengen. Het plot was toch wat anders dan dat ik verwacht had. Wat voor mij het verhaal alleen maar beter maakt. Het geweldige epiloog maakt deze feelgood dan ook echt helemaal af.


Deze nieuwe feelgood van Marloes Berghege is echt een feest om te lezen. Wel waarschuw ik je, dat als je aan deze feelgood begint, je het boek niet meer weg kan leggen. Het verhaal heeft een enorm leuke verhaallijn met de nodige ups en downs en aan humor is ook geen gebrek.

Marloes Berghege ik kijk nu al weer uit naar je volgende boek!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
21 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page