top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Rauw - Janine Keijser

Na het lezen van haar spannende en aangrijpende boek ‘Beproevingen’ wilde ik ook enorm graag het eerste deel van haar serie lezen. En dat is dus deze, ‘Rauw’.


Nederlands | E-book | 9789463650243 | Druk: 1 | januari 2018 | EPUB met digitaal watermerk


Beschrijving:

Lara heeft een hele heftige tijd achter de rug en probeert stapje voor stapje haar leven weer op te bouwen. Vanwege een ernstig ongeval kampt ze met gezondheidsproblemen en daarnaast heeft ze ook nog enorm veel verdriet om haar veel te vroeg overleden vader.


Ze zoekt naar een nieuwe manier om haar leven zin te geven en besluit zich in te gaan zetten voor de dieren in de vee-industrie. Ze sluit zich aan bij een groepje dierenactivisten. Met de bedachtzame Paul, impulsieve Pam en aantrekkelijke Evert belandt ze in een megastal in Noord-Brabant om actie te voeren en een fokzeug te redden van een bestaan zonder ruimte, daglicht en liefde. Maar hun actie zit niet zonder gevaar…


Dan komt ook nog de aantrekkelijke Dan op haar pad, is hij een ware liefde of zit hij ook in dit gruwelijke complot?

 

Voor het lezen:

De cover is intrigerend, een bang meisje staat met haar handen tegen een bakstenen muur en kijkt om haar schouder je aan. Dit alles in een duistere en bloederige sfeer. Daaronder is knallend in wit de titel te lezen. De typografie sluit perfect aan bij het beeld dat is gekozen voor de cover. Na haar boek “Beproevingen” bereid ik me mentaal voor op een zwaar, heftig en aangrijpend verhaal.


Conclusie:

Ontroerd en gegrepen ben ik na het leven van dit spannende, mooie en aangrijpende verhaal. Dit is het eerste boek van haar serie, daarna volgt ‘Beproevingen’, maar ik heb het dus andersom gelezen. Gelukkig maakt dat voor het verhaal helemaal niet uit en zijn het ook van elkaar los staande spannende en aangrijpende verhaallijnen.


Zoals ik verwacht had, zat ik ook deze keer weer snel helemaal in het verhaal, ook ditmaal is het vlot en krachtig geschreven. Janine weet zo te schrijven dat je je helemaal in de hoofdpersoon kan inleven en met haar mee kan voelen. De hoofdpersoon van het verhaal is Lara een enorme sterke en krachtige vrouw die in elke situatie trouw aan zichzelf weet te blijven. Door de schrijfkracht van Janine voel je je echt helemaal één met Lara en beleef en voel je het verhaal bijna werkelijk met haar mee.


De verhaallijn zit ook deze keer weer vol actie, spanning en romantiek. Het verhaal neemt ook vaak wendingen die je als lezer totaal niet verwacht en of ziet aankomen, waardoor je echt helemaal in het verhaal op gaat. De personages in het verhaal hebben allemaal een heel eigen karakter en je ziet de personages zich ook ontwikkelen. Ik heb tijdens het lezen van dit spannende en aangrijpende verhaal meerdere zakdoekjes nodig gehad. Het is echt een boek dat me wederom tot in mijn ziel heeft weten te raken. Ik had daarna echt even tijd nodig om de heftigheid van het verhaal te kunnen verwerken.


Het is echt een boek, zeker door het onderwerp, dat ik iedereen aanraad om te lezen. Ik hoop en denk dat je na het lezen van dit spannende boek zeker wat bewuster gaat nadenken over de gruwel en het dierenleed dat we met zijn allen op deze wereld veroorzaken en hierdoor verandering kan en mag ontstaan.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page