top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Ravenburcht – Ina de Man

Dit luisterboek ben ik gaan opzoeken na een berichtje van Ina op facebook waarin ze haar boeken promoten. Ze maakte me erg nieuwsgierig naar haar boekenserie.

Nederlands | Luisterboek | 9788726999563 | september 2021 | Verteller: Laetitia Vandueren | Speelduur 5u 27m | SAGA Egmont | Prijs €6,99


Voor het lezen:

Dit luisterboek ben ik gaan opzoeken na een berichtje van Ina op facebook waarin ze haar boeken promoten. Ze maakte me erg nieuwsgierig naar haar boekenserie. Daarnaast had ik ook al van anderen vernomen dat haar serie echt het lezen waard was. Dus hoogste tijd om me ook aan de serie van Ina te wagen. De cover serie van de boeken is erg mooi, zoals eigenlijk alle covers die Hamley Books uitgeeft. Het is jammer dat de luisterboeken een andere cover gekregen hebben, al zie je daar natuurlijk weinig van als je het luisterboek beluisterd.

 

Het verhaal:

De zomervakantie breekt aan. Kaat is door haar ouders geacht haar zomervakantie door te brengen op de boerderij van haar oom en tante, terwijl ze zelf op expeditie naar het Midden-Oosten gaan. Gelukkig hebben haar oom en tante een nichtje die dezelfde leeftijd heeft als Kaat, ze heet Eva. Dichtbij de boerderij ligt een spookachtige burcht, dit wekt gelijk de interesse van Kaat. Samen met Eva ontdekt ze tijdens een paardrijrit het lichaam van een dode jonge man. Wat later vinden ze ook nog eens een geheim document over de burcht. Het wordt een avontuurlijke vakantie, want Kaat en Eva duiken vol in hun onderzoek. Wat huist er in de burcht? Spookt het werkelijk of is er meer aan de hand? Al snel blijken ze in een gevaarlijke situatie te zijn beland. Lukt het de meiden om het geheim van de burcht te ontsluieren?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal is ingesproken door de Belgische Laetitia Vandueren. In de eerste instantie moest ik even schakelen, maar aangezien Ina de Man zelf ook Belgisch is en in haar verhaal veel Belgische woorden gebruikt, sluit dit perfect op elkaar aan.


Ina de Man, heeft goed rekening gehouden met de jeugdige lezertjes. Ze houdt duidelijk rekening met haar zins en woordkeuzes. Ook "moeilijke" woorden zijn voor de twaalfjarige hoofdpersonen in het boek niet altijd duidelijk en ook zij behoeven daar soms uitleg over, wat het verhaal op een leuke manier weer kloppend maakt. Het verhaal heeft een vlotte en krachtige verhaallijn en neemt veel wendingen waardoor het geen moment verveeld.


De karakters in het verhaal heeft Ina de Man goed weten neer te zetten, ik weet zeker dat veel jeugdige lezertjes helemaal in de twee jonge meiden op zal gaan. Wat daarnaast het verhaal erg sterk maakt is dat het boek veel historische feitjes en kennis bevat, waardoor je als lezer/luisteraar ook gelijk wat dingen leert. Ook puzzel je als luisteraar tijdens het verhaal mee met alle vondsten die de meiden doen. Het is een heerlijk spannend avontuur en gedurende de verhaallijn weet Ina goed de spanning op te bouwen. Na het plot toe neemt de spanning goed toe en het plot is niet direct wat je zou verwachten, wat het verhaal in zijn kracht versterkt.


Ik heb van het begin tot het einde genoten van dit enorm leuke en spannende avontuur. Dit smaakt absoluut naar meer. Ina heeft me echt positief weten te verrassen. Dit jeugdboek is absoluut een dikke aanrader voor iedereen die van verhalen vol geschiedenis en avontuur houdt. Ik ga op naar het tweede deel van deze serie!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page